Történelmi források szerint az itteni Szent Lőrinc kolostor bencés szerzetesei tengervízzel és sósvízzel gyógyították a reumát, az elhízást és a vízkórt. Az 1911-ben épült Palace Hotel akkoriban fontos szerepet játszott e régi hagyomány megőrzésében. A mai wellness- és gyógyfürdő turizmus pedig tovább ápolja e hagyományt betegség megelőző, egészségügyi, rekreációs, szépség-és wellness programok színes palettájának kínálatával.

A tenger, a szél, a só, a mediterrán illatok, a pálmafák, a rózsák és az örökzöldek, a kikapcsolódás, a szórakozás és a kedvesség jellemzik leginkább Portorozt. A különbőző kultúrák és a zene, a természeti környezet, a gasztronómiai élvezetek és hányatott történelme különleges összjátékából ered az a hangulat, amelyben félretesszük mindennapi gondjainkat és egyszerűen elengedjük magunkat. Kényelmes séták a tengerparton, frissítő kocogás a strandon, úszás medencékben és a tengerben, a szépség és egészségügyi szolgáltatások a termálfürdőkben, a sport és szabadidős foglalkozások új életre keltik testünket-lelkünket.

Ha már Portorozban vagyunk, jövet vagy menet látogassunk el a Postojnai cseppkőbarlangba is! A Ljubljanától 47 kilométerre, a tengerpartra vezető út mentén fekvő Postojna-barlang Európa legnagyobb karsztvidéki barlangrendszere, az első cseppkőbarlang, amelyet kontinensünkön a turisták számára megnyitottak. A Pivka-patak sok évezredes járataiból feltárt 20 kilométer hosszú rész fantasztikus csipkefüggönyeiről és legyező alakú, természet formálta szobrairól híres. A kihagyhatatlan szlovén látnivalóként ismert cseppkőbarlangot kisvasúttal lehet bejárni, melyről a látogatók menet közben le-, és felszállhatnak. A Postojna-barlangban nyáron óránként indulnak a látógató csoportok.

Portorozból ugorjunk át Triesztbe is! Egy szlovéniai utazásba belefér az is, hogy egy rövid kirándulás erejéig ellátogassunk a körülbelül 30 km-re lévő észak-olaszországi kikötővárosba. Triesztről gyakran megfeledkeznek a nagy olasz városokba – Velencébe, Rómába és Milánóba – tóduló turisták. Pedig e bájos és hangulatos, több kultúra kereszteződésében pompázó város, mely a világhíres ír regényíró James Joyce-nak is egy ideig otthont adott jóval több elismerést érdemelne.

A varázslatos és elegáns tengeri város Trieszt (olaszul Trieste, horvátul és szlovénül Trst, németül Triest) 1382-től 1918-ig a Habsburg Birodalom részeként, a birodalom legfontosabb hajózási és hadikikötője volt. Ma Trieszt a Friuli-Venezia-Guilia régió közigazgatási székhelye. Friuli-Venezia-Giulia Északkelet- Olaszország legkeletibb régiója, közvetlen szomszédságban Ausztriával és Szlovéniával – ez természetesen meglátszik a konyháján is, nem egy szomszédoktól kapott fogást találunk a határmenti étlapokon.

Trieszt művészeti és kulturális öröksége egyedülálló „határmenti” város elhelyeződéséből fakad. Triesztben találunk régi római épitészetet (egy kis színházat a tenger közelében, egy szép boltívet az óvárosba menet és egy érdekes római múzeumot), osztrák birodalmi épitészetet a városközpontban (mely a bécsihez hasonlatos), valamint mediterrán hangulatok kellemes elegyét mely onnen ered, hogy Trieszt a 18-ik században igen fontos kikötő volt. Triesztet tehát nem lehet beskatulyázni, izgalmas, vérbeli közép-európai csomópont.

Trieszt látványos sporteseményeivel is elkápráztat: májusban az Európai Maraton vonzza ide az atlétákat a világ minden sarkából, októberben pedig a Barcolana, amely a különböző kategóriájú vitorláshajók versenye.

 
Indulás előtt kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Weboldalunkon kikalkulálhatja utasbiztosítását, és ha minket választ, akkor a világ egyik legnagyobb utasbiztosítója fog vigyázni Önre és családjára is utazása alatt!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében