Figyelem: Elavult böngészőt használ, váltson egy modernebb böngészőre, például Chrome-ra, Firefox-ra vagy Microsoft Edge-re

Brač számos lehetőséget tartogat a nyugodt pihenésre vágyó vendégek részére, így az olyan kisebb településeken, mint Milna, Supetar vagy Bobovišća mindenki megtudhatja milyen az igazi háborítatlan nyaralás. Akik szeretnék megismerni egy hamisítatlan halászfalu hangulatát, mindenképpen látogassanak el a Lovrečina-öbölben található Postirába.

A szigeten bányászott fehér mészkő világhírnevet szerzett Brač-nak. A világ számos híres épülete - például a Fehér Ház, a berlini Reichstag vagy a bécsi Parlament - az itt bányászott kőből készült. Már a régi rómaiak is ismerték a helybéli kő minőségét és városok, amfiteátrumok, templomok, paloták és sírok építésére használták egész Dalmáciában.

Brač klímája mediterrán. A téli hőmérséklet 9 °C körül mozog, míg nyáron az átlaghőmérséklet 25 °C. A tengerparti területek és az 500 méternél magasabb helyek jelentős hőmérsékleti különbségeket mutatnak. Ma csak a sziget negyedét borítja erdő, főként az őshonos Aleppo fenyő (Pinus halapensis) amely akár 300 méter, illetve a fekete fenyő (Pinus nigra dalmatica) amely akár 40 méter magasra is megnő. Több mint 130 madárfaj él a szigeten, a háziállatok közül a kecske a sziget szimbóluma ősidők óta, és a juhok.

A Splittel kompjárattal összekötött, könnyen megközelíthető Supetar 1827 óta a sziget fővárosa. Az északi parton lévő Sutivan városka egyre inkább fürdővárossá fejlődött. Supetarnak jelentős történelmi, kulturális és idegenforgalmi múltja van Nevezetességei: a kikötőben látható velencei bástya a XV. századból és a reneszánsz Natali palota. Az üdülést szép parkok, fenyőerdős, fürdésre alkalmas kavicsos öblök teszik kellemessé.

Érdemes a tengerparttól kicsit beljebb is barangolni. A Postiré-től mindössze 3 km-re lévő Dol egy bájos kis falu kövezett utcákkal, egy ódon templommal és egy-két „konobas“-val, azaz hagyományos kisvendéglővel. Dol lakosainak megélhetését a föld nyújtja: kitűnő minőségű olajbogyót, zöldséget és gyümölcsöt termesztenek, valamint borkészítéssel is foglalkoznak.

Brač számos lehetőséget tartogat a nyugodt pihenésre vágyó vendégek részére is, így az olyan kisebb településeken, mint Milna, Supetar vagy Bobovišća mindenki megtudhatja milyen az igazi háborítatlan nyaralás. Akik szeretnék megismerni egy hamisítatlan halászfalu hangulatát, mindenképpen látogassanak el a Lovrečina-öbölben található Postirába.

A kimondottan exkluzív nyaralóhelynek számító Bol Brač déli oldalán fekszik. Közvetlen közelében található a horvát Adria egyik legkáprázatosabb strandja - a tengerbe több mint 630 m hosszan benyúló kavicsos földnyelv, Zlatni Rat, a szörfözés és a vízisportok szerelmeseinek valóságos zarándokhelye.

Ami pedig a gasztronómiát illeti, a hagyományos dalmát ételek mellett, Brač saját ételkülönlegességekkel is büszkélkedhet. Ősidők óta ismert a szopós, füvet még nem kóstolt brač-i bárány. Egy másik specialitás a butalac – az illatos fűvel bedörzsölt és borral vagy prosecco-val meglocsolt töltött bárányláb. Vagy a janjeci tingul (párolt bárány), melyet „Teca” serpenyőben készítenek el. Hagyományos lélekmelegítő a smutica, mely 4/5 rész friss kecsketejből és 1/5 rész vörösborból készül.

 

 

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért


Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Automatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft


Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belül.

Utasok és jármű hazaszállítása - 400 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -100 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 25 000 Ft 

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.