Figyelem: Elavult böngészőt használ, váltson egy modernebb böngészőre, például Chrome-ra, Firefox-ra vagy Microsoft Edge-re

Páratlan élményt nyújthat például egy helikopteres sítúra a kamcsatkai vulkánok tetején. Tapasztalt idegenvezetőink társaságában a gleccserek és a Viljucsinszkij (2174 m), Mutnovszkij (2322 m), Gorelij (1829 m), Zsirovszkij (1125 m), Aszacsa (1909 m) vulkánok lejtőit fedő végtelen hómezők között sielhetnek. A távol-keleti félsziget területének nyolcvan százalékát hegyek foglalják el. A közel háromezer vulkán 400-4750 méter közötti magasságra nyújtózkodik (29 tűzhányó napjainkban is aktív).

A Kamcsatka-félsziget Szibéria (Oroszország) távolkeleti területén helyezkedik el. A misztikus félszigetről még az oroszok sem tudnak sokat, más népek pedig még kevesebbet. E különleges vidékre régebben hónapokig tartott eljutni, 1990-ig pedig teljesen lezárt volt a terület a külföldiek előtt.

Márpedig Kamcsatka igen izgalmas úticél. Bolygónk egyik legritkább népsürűségű területe – közelebb Alaszkához mint bármely más oroszországi nagyvároshoz.  A tűzhányok följeként is ismert félszigeten szinte mindenűtt érintetlen a táj amerre csak a szem ellát. A tűz és a jég metszőpontjában pedig ezek a vulkánok fantasztikus sielési környezettel szolgálnak, ám kizárólag helikopterrel közelíthetők meg.

A helikopterek háztól házig szállítják a túrázókat, akik naponta több, egymástól távol eső helyen is  hódolhatnak a sízés örömeinek. A helikopter landolása általában a folyamat legnehezebb része, hiszen a pilótának viszonylag gyorsan ismét fel kell emelkednie, így a túrázóknak körülbelül másfél méter magasságból kell a helikopterből kiugraniuk. A látvány, a panoráma egyszerűen lélegzetelállító e tájon. Nyoma sincsen a civilizációnak egy olyan területen amely akkora, mint Németország, Svájc és Ausztria együttvéve. Mindössze körülbelül kétszázötvenezer ember él e hatalmas kiterjedésű vidéken. Óriási területeket lehet besielni.

A Mutnovszkíj-vulkán például a világon azon igen kevés helyek egyike, ahol aktív vulkanikus kráter mellett lehet elsielni, a kráterből gomolygó füst- és gőzfelhőbe burkolódzva. Ez igazán különleges élmény. A hegylejtőkön  pedig gyakran oly sok a porhó, hogy a sielés közben felcsapódva akár a sielő nyakáig is felérhet. Mintha hófelhőben sielnénk noha felettünk az ég szikrázóan kék. Sokak szerint ez olyan érzés mintha vizen lebegve síznénk.  

A helisízés csak tapasztalt, haladó sielőknek ajánlott, akiknek már nem okoz gondot egy komolyabb pálya. Noha vannak könnyebben besízhető terepek is - e terep- és időjárási viszonyok hirtelen és drasztikusan megváltozhatnak, ami akár izgalmas is lehet, de veszélyforrás is egyben. A megbízható tudáson túl fontos, hogy a sízők edzettek is legyenek, és a szezont ne azonnal a legnehezebb terepen kezdjék.

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért


Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Automatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft


Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belül.

Utasok és jármű hazaszállítása - 400 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -100 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 25 000 Ft 

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.