Ez a legelső alkalom, hogy az űripar biztosítási igényt fogalmazott meg űrturisztikai és űrkereskedelmi missziókra. A biztosítótársaságok és az űripar eddig még sohasem kötött kölcsönös megállapodást a szuborbitális űrutazások biztosítására. 

Az ISTA célja, hogy összekapcsolja az űripart és annak felhasználóit. Soha korábban nem volt lehetőség arra, hogy az űrutazók illetve az űrjáratokat indító cégek egyaránt biztosítást köthessenek.

A Virgin Galactic első kereskedelmi űrrepülése 1-2 éven belül várható. Időközben az AGA űrrepülő légitársaságokkal, űrkutatókkal, utazási irodákkal, űrutazókkal, valamint fogyasztói csoportokkal is felveszi a kapcsolatot.

Az Allianz Global Assistance jelenleg teljes körű utasbiztosítás fejlesztésén dolgozik együtt az ISTA-val, mely űrturisták, űrkutatók és az űrjáratokat indító cégek (például a Virgin Galactic, Xcor és SpaceLinq) számára nyújtana utasbiztosítási fedezetet és orvosi asszisztencia megoldásokat, valamint szakértői tanácsadást, és személyi szolgáltatásokat az űrutazók számára. Az űrturizmusra mint potenciális új piacra tekintve, az AGA készen áll a “nagy ugrásra”, a jövő űrutas közönsége biztosítási szükségleteinek mielőbbi kiszolgálására.

 

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében