Figyelem: Elavult böngészőt használ, váltson egy modernebb böngészőre, például Chrome-ra, Firefox-ra vagy Microsoft Edge-re

Családos üdülés serdülőkkel – Kas, Törökország

Kas, ez a festői városka Törökország mediterrán részén, Antalyától nyugatra található. Egy öbölben búvik meg, s  kikötője, a sok vitorlással  hamisítatlan mediterrán hangulattal fogadja vendégeit.

Kas messze földön ismert búvárparadicsom, az öbölben sok elsüllyedt hajóval, a világ legrégebben elsüllyedt hajóját is állítólag itt találták meg. De a vitorlázás és a siklóernyőzés szerelmesei is kedvükre élhetnek kedvenc sportjuknak.

A sportot, mozgást, a kalandozást kedvelő serdülő korosztályt itt minden nap számos felfedezendő érdekesség várja. A tengeri kajakozástól kezdve, az egy 2000 évvel ezelőtti földrengés alkalmával a tengerbe süllyedt város meglátogatásáig. A város kiindulópontja a Kastellorizo-i hajós kirándulásnak és innen indulnak a búvármotorosok 15 mérföldre keletnek, a Kekova-szigeti elsüllyedt város víz alatti romjaihoz. Kekova-sziget (Gekoya) északi partján 1 kilométer hosszan húzódnak a lükiai városfalak és házsorok, melyek egy része jól láthatóan a tengerben folytatódik. A víz alá helyi üvegfenekű hajóval pillanthatunk.  A kas-i vízparttól távolabb lehet hegyi kerékpározni is.  Ha a szárazföldet eluntuk, akkor  hajókázzunk egy-két napot az Égei-tengeren egy gulet, a hagyományos fából készült vitorlás fedélzetén. Tizenkét évnél idősebb gyerekek számára ajánlott ez a törökországi kalandtúra.

További információ:

 

Lovas üdülés – Teteven régió, Bulgária

Bulgária gyönyörű és még mindig igen olcsó ország. Ideális választás lehet családi nyaralásra, illetve mindenkinek, akinek fontos az ár-érték arány.  És Bulgáriában nemcsak a tengerparton lehet üdülni.A lovas üdülés egy egészen más módja egy ország, természeti környezete és kultúrája megismerésének.

A Teteven Balkán régión is áthalad a lenyűgöző Stara Planina (Balkán-hegység) központi gerincének egy vonulata. Remek hegyi turisztikai lehetőségeket kínál e tájék gyalogosan és lóháton egyaránt. Számos festői turistaút és öko nyomvonal vezet el bennünket hangulatos faházakhoz. A Stara Planina tetoveni szakaszát érintetlen szépségéért, illetve a helybéliekkel való találkozások öröméért kedvelik.

A lovas üdülések igen változatosak: a lovaglást összekapcsolják a kultúrális látványosságok megtekintésével, e gyönyörű bolgár régió természeti adottságainak élvezetével. A földutak és ösvények 400 – 1100 méter magasságban húzódnak.

A lovas üdülés során zömmel vendégházakban éjszakázhatunk, s  szállásunkon vagy kis falusi vendéglőkben a helyiek által készített étkekkel csillapíthatjuk éhségünket. A lovas üdülések főszezonja áprilistól novemberig tart.

További információ:

 

Marmari Holiday Village -  Kos, Görögország

Az idén tavasszal induló all-inclusive tengerparti Marmari Holiday Village üdülőfalu az egész család számára vidám nyaralással kecsegtet.

Az egyenlőre még kevésbbé felkapott  Marmari Holiday Village a család-barát nyaralásra vágyókat vonzza elsősorban. Fehér homokos strandja, közelsége Kos városához és gyermek- és felnőttprogramjai tevékeny és lazulós nyaralásra egyaránt vonzóvá teszik. Megtalálunk itt minden elvárható üdülőfalu-nyújtotta szolgáltatást. A gyerekeket sokféle, korcsoportjuknak megfelelő klub, foci- és úszóiskola várja, úgyhogy a szülőknek is bőven juthat lehetősége pihenésre, önálló aktív kikapcsolódásra. S ha felfedező útra indulnánk az üdülőfalun kívül, akkor a helybéli várost mindössze 15 perc sétával érhetjük el.

Az üdülőfaluban 355 légkondícionált erkélyes vagy teraszos, wifi-vel rendelkező szoba várja vendégeit.

 
Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért


Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Automatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft


Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belül.

Utasok és jármű hazaszállítása - 400 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -100 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 25 000 Ft 

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.