A maja apokalipszisre összpontosító turizmus marketing kampány a „Mundo Maya” térségben – Mexikó, Belize, Guatemala és Honduras – arra irányul, hogy meggyőzze a napfény szerelmeseit és a hobbi történészeket, hogy az, amit a pesszimisták fenyegető világvégének aposztrofálnak az valójában nem más mint egy új korszak hajnala.

Ám a beharangozott világvége előtt a leendő turistának még a kedvezőtlen gazdasági környezettel is meg kell mérkőznie. Nem véletlenül borúlátóak a várakozások az idei utazásokat illetően. Ám válság ide, válság oda, a kikapcsolódásra, megújulásra, feltöltődésre szükség van. Nem szükségszerű, hogy a külföldi utazás egy vagyonba kerüljön. Pénztárcától függően is lehet élménydús utazásokat előre megtervezni.

S az olcsó utazás is lehet egzotikus – ha megfelelő úticélt választunk. A gazdasági helyzet lehet bármíly lehangoló is, de egy üdülés garantáltan kedélyjavító.

Bár mostanság jóval árérzékenyebbek vagyunk – ám ez korántsem jelenti, hogy automatikusan mindíg a legolcsóbb lehetőségre voksolunk. A többletértéket kínáló csomagtúrák például döntően befolyásolhatják úticélunk megválasztását. Az eurózónán kívüli desztinációk pedig továbbra is rendkívül népszerűek. A szűkös büdzséjű nyaralók növekvő tábora pedig gyakran választja az all inclusive üdüléseket.

2012-ben várhatóan tovább nő a lakáscsere és a kalandos kanapé szörf népszerűsége, mellyel a külföldi szállás teljes költsége kiváltható. E korábban inkább alternatív utazási formának számító üdülési formák nem csak pénztárca kímélőek, de előnyük az is, hogy a kiválasztott országban, városban, vidéken, helybéliként lehet élni, a helyi kultúrával, emberekkel közvetlenebbül lehet ismerkedni, barátkozni. Ha pedig egy többtagú család autóval kel útra, akkor még a csomagtartót is megpakolhatja az üdüléshez szükséges alapelemózsiákkal.

A rugalmasság utazási szokásaink tekintetében vízválasztó lehet a tekintetben, hogy egyáltalán útra kelhetünk-e az idén, avagy sem.

A tavalyi év a forradalmak, a politikai turbulencia éve is volt Földünk számos térségében. Az arab tavasz, a görög nyár, a fukushimai atomerőmű katasztrófa, a nagy thaiföldi árvizek - egyebek mellett – az ezekbe az országokba látogató turisták számának drasztikus csökkenését hozta. A politikai-, és katasztrófasújtotta országoknak – különösen ott, ahol a turizmus gazdasági húzóágazat – életbevágóan fontos, hogy látogatói visszatérjenek. Ezért az idén egyenlőre a korábbiaknál kedvezőbb áron lehet ezekben az országokban üdülni. Végül, de nem utolsósorban: a forint gyengélkedése miatt most különösen érdemes az eurozónán kívüli pénztárca kímélőbb nyaralási lehetőségeket feltérképezni.

 
Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében