Figyelem: Elavult böngészőt használ, váltson egy modernebb böngészőre, például Chrome-ra, Firefox-ra vagy Microsoft Edge-re

1. Vonjuk be gyermekeinket a nyaralás megtervezésébe, az uticélunk kiválasztásába. Kérdezgesük őket arról, hogy mit is szeretnének a nyaralástól kapni. Vonjuk be őket az előkészületek valamennyi részletébe, így az utazás közös kalanddá válik és mindenki tudni fogja, hogy minek örülhet majd és hogy mire számíthat.

2. Tartsuk magunkat a családi nyaralás tervezett költségvetéséhez. Az utazási büdzsé összállítása alapos előkészítést igényel. Ha teljesen kiszámítható költségvetést szeretnénk, lehet, hogy érdemesebb nyaraláskor az all inclusive ellátási formát választanunk. Így előre befizethetjük a teljes összeget és nem kell aggódnunk váratlan kiadások miatt. A gyermekes családoknak kifejezetten előnyős a korlátlan étel-italfogyasztást tartalmazó all inclusive ellátás. Nyaraláskor a gyerekek egész nap éhesek és a nyári melegban állandóan inni kérnek. Mielőtt döntenénk, fontos megtudnunk, hogy az adott all inclusive ajánlat konkrétan mit tartalmaz, hogy pontosan mire terjed ki és mire nem. Az internet segítségével a nyaralóhelyünkön belüli közlekedés, illetve az esetleges környékbeli utazások költségét (busz, vonat, komp, taxi, bicikli-, és autókölcsönzés, stb.) előre meg tudjuk becsülni, aszerint tervezgetni.

3. Indulás előtt teljeskörűen tájékozódjunk. Még a nyaralás megkezdése előtt igyekezzünk minél több információt beszerezni a kiválasztott utazásról, illetve uticélról, a szálláshely felszereltségéről, gyermekeknek szóló programkínálatáról és szolgáltatásokról, ezek árairól.

4. Fontos a gazdag programkínálat. Érdemes olyan nyaralóhelyet kiválasztanunk, ahol minden korosztály számára kínálnak megfelelő kultúrális, sportolási és szórakozási lehetőségeket. Fontos, hogy gyermekeink biztonságos környezetben önállóan is hódolhassanak kedvelt időtöltéseiknek.

5. A gyerekeknek játszótárs is kell. Ha gyermekünk szégyenlős, netán visszahúzódó, segítsünk neki más nyaraló gyerekkel összebarátkozni. Mi sem könnyebb ennél: barátkozzunk mi a hasonló korú gyermekek szüleivel. Egy régi hobbi űzése vagy belekóstolás egy újba nagyszerű lehetőség az ismerkedésre, barátok szerzésére.

6. Vigyünk magunkkal néhány kedves otthoni játékot. A kisebbeket néha felzaklatja az idegen környezet. Néhány megszokott otthoni tárgy, például takaró vagy puha játék megnyugtathatja őket. Nyaralás alatt is érdemes ragaszkodnunk a gyerekek megszokott étkezési, fürdetési, esti lefekvési szokásaihoz és időpontjához. Ezek felborítása könnyen oda vezethet, hogy kialvatlan, morcos csemeték hadakoznak mérges és fáradt szüleikkel. Jó ha kéznél van néhány könyv és játék a nap izgalmainak levezetésére.

7. Legyenek reális elvárásaink. Ne cipeljük magunkkal a gyerekeket olyan programokra, melyek nem érdeklik őket. És legyenek reális elvárásaink gyermekeink viselkedésével kapcsolatban. Minden bizonnyal izgatottak lesznek, zajongani fognak, elszalad majd velük a szekér. Fontos, hogy ne gabalyodjunk vitába párunkkal a gyerekek fegyelmezésével kapcsolatban. Nyaraláskor ezt tanácsos ráhagyni arra a szülőre, aki általában előírja és betartatja a szabályokat.

8. A felnőtteknek is szükségük van kikapcsolódásra. Legyen kéznél elegendő játék és eszköz a gyerekek szórakoztatására, figyelmük, aktivitási igényük lekötésére. A gyerekeket akkor is le kell kötni amikor a felnőttek lazítanak. A könyvek, magazinok, játékok és társasjátékok megfelelő mennyiségben legyenek kéznél. A kézben tartható számítógépes játékok pedig a gyermekek számára unalmas hosszabb utazások esetében is kitűnő szolgálatot tesznek.

9. Még indulás előtt osszuk szét a családi feladatokat. Ez különösen fontos ha az önellátó nyaralási forma mellett döntünk. Döntsük el, hogy mikor ki főz, takarít, mos, tereget, vagy csomagol piknikebédet. Készítsünk feladat és időbeosztást a nyaralás teljes időtartamára és lehetőleg tervezzünk úgy, hogy ne kelljen mindig főznünk.

10. Ne ringassuk magunkat a családi nyaralási idill illúziójába. Törekedjünk inkább az egyszerűségre, próbáljunk türelmesek lenni, és ne feledjük Murphy törvényét a gyerekekkel együtt való utazásról: bármi, ami megtörténhet, az meg is történik. Várjuk csak ki.

 
 
Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért


Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Automatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft


Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belül.

Utasok és jármű hazaszállítása - 400 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -100 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 25 000 Ft 

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.