Aki először találkozik egy segwayező emberrel, biztos furcsának és főleg veszélyesnek tarthatja ezt az új közlekedési eszközt, pedig ennek a használat igen biztonságosnak mondható. A készülékekben általában rengeteg eszköz ügyel a biztonságra, mely típusonként eltérő lehet, de pl. több típusban 2 egymástól független számítógép, 5 giroszkóp, 2 motor, 2 akkumulátor is megtalálható. Amennyiben valamelyik eszköz meghibásodik, a másik egység veszi át a hibás szerepét. Ennek az eszköznek a használata pár perc alatt elsajátítható és mivel nem minősül járműnek, így a használója gyalogosnak számít. Tehát a közút kivételével használhatja járdán, sétálóutcán, kerékpárúton, parkok sétálóútján és természetesen tengerparti sétányokon is.

Nyaralásunk és utazásaink alkalmával szinte mindenhol találkozhatunk már Segway, elektromos roller vagy elektromos kerékpár használóval és bérlési lehetőséggel, háttérbe szorítva a hagyományos kerékpárokat és a mopedeket is.

A turisták körében újdonságnak számító Segway igen népszerű, és a statisztikai adatok alapján a privát használatra vásárolt eszközök száma is évről évre növekszik. A folyamatos fejlesztés és a több különféle terepre és célból készített Segway „család” egyre inkább ki tudja szolgálni a hétköznapi használók igényeit is. Így mostantól ne lepődjünk meg, ha naponta találkozunk segwayező turistacsoporttal, mini-segway-el munkába siető üzletemberrel, vagy elektromos rolleren közlekedő diákokkal.

Természetesen, mint minden közlekedésre használt eszköz, a Segway és elektromos meghajtású eszközök társai is rejtenek magukban némi baleseti kockázatot a használókra és környezetünkre nézve. Kiemelten akkor, amikor nyaralásunk alkalmával, először bérelünk egy ilyen eszközt, akár a tengerparton való közlekedés, akár egyéni városnéző túra miatt. Ezért fontos, hogy előre gondolkodjunk, milyen utasbiztosítással rendelkezünk, ha véletlenül a használat során megsérülnénk, mert sok utasbiztosítás erre az eseményre nem biztosít.

Mondial Assistance utasbiztosítása viszont ezen elektromos meghajtású eszközök használata során a használóban bekövetkezett sérülések esetén is ugyanolyan orvosi ellátásban részesíti az utast, mint más motoros jármű használata során bekövetkezett sérüléskor. Így nem kell aggódnunk az újdonságok kipróbálásától, mert ha baj van, akkor, ahogy már megszokhattuk utazás alatt Önre és családjára is a Mondial Assistance Őrangyala vigyáz.
 
Indulás előtt kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Weboldalunkon kikalkulálhatja utasbiztosítását, és ha minket választ, akkor a világ egyik legnagyobb utasbiztosítója fog vigyázni Önre és családjára is utazása alatt!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében