Figyelem: Elavult böngészőt használ, váltson egy modernebb böngészőre, például Chrome-ra, Firefox-ra vagy Microsoft Edge-re

Téli sport mix

Úgy válasszuk meg úticélunkat, hogy ott minél többféle különleges lehetőség közül választhassunk. Ez a legjobb beavatás a tél számunkra eddig ismeretlen, újabb és újabb örömeibe, hiszen tartózkodásunk  akár minden egyes napján, kitűnő körülmények közt  próbálhatunk ki más és más tevékenységeket. Az üdülőhelyeken rendszerint profi oktátást, illetve felszerelést is igénybe vehetünk.

Kísérletezzünk csak bátran! A szelidebb aktivitást kedvelők a hótalpazással, kitaposott havas ösvényeken könnyű téli sétákkal, jéghorgászással indíthatnak. Adrenalinszintünk feltornászására pedig ott van a kutyaszánozás saját husky falkával, a mostanság trendi északi-sarkköri kajakozás,vagy a hagyományos sílesiklás. A választék oly nagy, hogy garantáltan sohasem fogunk unatkozni!

Kutyaszánozás

Az északi-sarköri közlekedés egyik legősibb formája. Varázslatos élmény saját alaszkai vagy szibériai husky fogattal puha porhóban hatalmas, befagyott tavakkal, hósapkás fákkal tarkított hómezőkön  keresztül tovasuhanni. Különleges kaland e lenyűgöző állatokkal harmóniában mozogni – ezt kicsit gyakorolni kell - a huskyk nagyon szeretik az embereket és imádnak futni. Hosszabb utazások alkalmával ember és eb közt szorosabb kötődés is kialakulhat ki, a mindennapos együttlét során igazi csapattá kovácsolódhatunk.

Hótalpazás & téli séták

Ez egy zseniálisan egyszerű módja a csodás téli természet bebarangolásának, s a sielésnél jóval kisebb felkészültséget igényel. Ugyanakkor a kezdőktől a haladókig e tevékenységekben mindenki kiélheti saját kalandvágyát. Még  hótalpról, s sétabotokról sem feltétlenül szükséges önmagunknak gondoskodnunk – ezeket általában a helyszínen bérelni is lehet.

Hótalpazás

A hótalpazás a téli közlekedés egyik legősibb formája, nemsielők számára is ideális lehetőség a havas téli táj felfedezésére. A hótalp segítségével testsúlyunk a szokásosnál nagyobb felületen oszlik el, így lábunk nem supped teljesen bele a hóba. A modern hótalpak jórészt könnyű fémből illetve műanyagból készülnek, s a sífutáshoz használatos sílécekhez hasonlóan szabadon hagyják sarkunkat a gyaloglás megkönnyítésére. Ezen kívül mindössze  sí-, vagy sétálóbotra van szükségünk, a ritmus illetve egyensúlyunk tartásához. Ha sétálni szeretünk és tudunk, akkor a hótalpazást is szeretni fogjuk!

Könnyű téli séták

E séták azok számára ideálisak, akik a téli táj aktív felfedezésére vágynak, ám sem a hótalpazásért, sem a túrasízésért nem feltétlenül lelkesednek. A hangsúly itt a viszonylag szelíd, nyugodt tempójú, a jórészt kijelölt utakon, erdei ösvényeken folytatott sétákon van, ami alatt elegendő időnk és energiánk jut tekintetünket a téli táj szépségein is legeltetni. A könnyű  téli sétákhoz nem szükséges hótalpat húznunk.

Túrasízés

Távol a tömegtől és a síliftek zajától, a túrasízés az egyik legnépszerűbb téli sport, mely könnyen elsajátítható. Csak a sílesiklás népszerűbb nála, s az Alpokban valamint a skandináv országokban a túrasízés sok számára kifejezetten életforma. A hagyományos sieléstől eltérően túrasízéskor magunkkal visszük útibatyunkat, hiszen lényegében túrázunk, s egész napi, heti holmink a hátunkon van. Egy másik alapvető különbség, hogy lejtőn felfelé nem használunk felvonót, hanem saját izomerőnkkel érjük el a célunkat. Franciaország, Olaszország és Svájc kitűnő túrasíző terep. A menedékházak közötti kisebb-nagyobb túrákra érdemes tapasztalt hegyivezető társaságában indulni, hiszen a magashegyi körülmények váratlan eseményekkel is meglephetnek bennünket. A túrasízés zömmel viszonylag sík terepen zajlik, többnyire völgytalpakon vagy magashegyi fennsíkokon. Számos alpesi régióban a szállodákat olcsó buszjáratok kötik össze a kijelölt túrasí ösvényekkel, míg skandináv területeken a túrasízők általában a szálloda bejáratától kelnek útra.

 
Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért


Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Automatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft


Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belül.

Utasok és jármű hazaszállítása - 400 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -100 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 25 000 Ft 

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.