Figyelem: Elavult böngészőt használ, váltson egy modernebb böngészőre, például Chrome-ra, Firefox-ra vagy Microsoft Edge-re

A számos kultúrkörben jól ismert Mikuláslegendát különböző korok és kultúrák egyvelege teremtette meg. A finn Joulupukki, az "igazi Mikulás" egy kis faluban, a Korvatonturin, azaz a Fül-hegyen található Napapiiriben lakik. A Fül-hegy mélyén titkos játékkészítő manufaktúra búvik meg. A nyuszifülre hasonlító kopár hegyoldalon keresztül fülel a Mikulás egész éven át, hogy az ajándékra áhitozó gyerekek jók voltak-e avagy rosszak?

Csodálatos ez a hely, mely teljesen elvarázsol gyermeket, felnőttet egyaránt. Mintha egy mesevilágba lépnénk be, ahol felnőttként is újra felidézhetjük gyerekkorunk téli ünnepeinek mesés hangulatát.   A Télapóval való talakozás pedig felejthetetlen élmény lehet különösen kisgyermekeink számára. A finn gyerekek már december elejétől találkozhatnak Joulupukkival Helsinkiben, ahogy rénszarvasok vontatta szánján járja az utcákat.

A finn Mikulás lakhelye 1985 óta rendszeresen látogatható;  a Rovaniemi városától tíz km-re északra fekvő Napapiirit Mikulásfaluvá nevezték ki, irodát és postahivatalt rendeztek be, ahová egész évben várják a gyerekek leveleit és a látogatókat. Itt halad át az Északi-sarkkör, amely már önmagában is egy varázslatos hely, melyen túl kezdõdik a nyári napfordulótól téli napfordulóig, a le nem nyugvó, illetve fel nem kelõ nap világa.

Az idelátogatók számára rénszarvas, husky- és hómobil szafarikat is szerveznek. A sportolni, mozogni vágyókat közeli sípályák és túraútvonalak csalogatják. A Christmas House étterem és kávézó lapp és nemzetközi konyhával várja Mikulásfalva elcsigázott, éhes vándorait. A Mikulás-postától nem messze pedig a Syvasenvaara Fell hegybe vájt Mikulás Park hivogatja vendégeit, plazával, játszóházzal, multimédiás Mikulás-bemutatóval, jégbárral, és szánkózási lehetőséggel.

A finn Mikulás elérhetőségei:

Mikulásfalva Napapiiri FIN-96930

Tel. +358-16-362 255 / Fax +358-16-362 007

E-mail: santa.claus@santaclausoffice.fi

Honlap: Santa Claus Office

 

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért


Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Automatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft


Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belül.

Utasok és jármű hazaszállítása - 400 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -100 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 25 000 Ft 

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.