Csillagjegyenként meglepő eltérések

A világ legnagyobb utasbiztosító és Assistance cége, az Allianz Global Assistance (AGA) az elmúlt év során kereken 73.000 alkalommal nyújtott segítő kezet osztrák hölgyeknek és uraknak utazásaik, valamint mindennapjaik során felmerült problémák megoldásában. Az esetek 74 %-ában a bajbajutottaknak Assistance szolgáltatásra volt szüksége: azaz orvosi segítségre,  járművek meghibásodása esetén autó-motor asszisztenciára, valamint otthoni segítségnyújtásra -- zömmel orvosi ellátásra, illetve gépjármű gondok elháritására.  Egy friss elemzés szerint csillagjegyenként meglepő eltérések mutatkoznak az Assistance-szolgáltatások igénybevételében.

A Nyilasoknak ritkán vannak nehézségeik a szabadság alatt

Míg a Nyilas és a Skorpió jegyben születettek ritkábban veszik igénybe az „Assistance“-t, az Ikrek, a Rákok és az Oroszlánok vezetik a baleseti rangsort. Ennek során a férfiak és a nők között alig mutatkozik különbség.  Egyedül a Vízöntő-nők és a Bika-férfiakjelentkeznek gyakrabban utazás során előforduló egészségügyi problémákkal, mint a mindenkori másik nem. 

A 30 év körüli korcsoport igényli messze a leggyakoribb segítséget szabadsága alatt, illetve a mindennapokban. E korosztályban a Vízöntő és a Halak csillagjegyek dominálnak, amelyek egyébként a teljes rangsorban csupán a középmezőnyben tanyáznak.

Az asztrológia támpontot nyújt ahhoz, hogy miért éppen ezen csillagjegy alatt születettek kerülnek gyakrabban bajba szabadságuk idején illetve mindennapjaikban. Így az Ikrekátlagon felül nyughatatlannak és izgágának, a Rákok különösen indulatosnak és érzékenynek, a Nyilasok ezzel szemben vidámnak és optimistának számítanak.

Sokrétű Assistance-szolgáltatások

Ne feledje, szükség esetén Ön nincs egyedül: utasbiztosítása átfogó segítséget nyújt az utazás során. „Váratlan események ellen  senki sincs felvértezve, és sajnos a kivételek erősítik a szabályt. Az utazások és a mindennapok során előforduló problémák esetén mindenkinek nagyon jól jön a segítség, a csillagjegyétől függetlenül“- hangsúlyozza Dr. Christoph Heißenberger, az osztrák Allianz Global Assistance ügyvezetője. Az Allianz Global Assistance (AGA) Assistance ügyekben széleskörű szolgáltatási palettával rendelkezik, amit az ügyfelek egyre jobban értékelnek.

Bajba jutási rangsor:

 1. Ikrek
 2. Rák
 3. Oroszlán
 4. Mérleg
 5. Vízöntő
 6. Kos
 7. Bika
 8. Halak
 9. Szűz
 10. Bak
 11. Skorpió
 12. Nyilas
 
Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében