Figyelem: Elavult böngészőt használ, váltson egy modernebb böngészőre, például Chrome-ra, Firefox-ra vagy Microsoft Edge-re

Azonban Gustave Eiffel és társa (később társát kivásárolta) egy fémszerkezet ötletével rukkolt elő, melyet egy folyamatos, erős reklámozással egyre tetszetősebbé tett a párizsi honatyáknak, így megkapta az engedélyt a kivitelezésre. Az érdekesség a projekt kivitelezésében az volt, hogy az építész előlegezte meg a költségek 80 %-át, így haszonjogot formálva az Eiffel-toronyra, mely csak 20 évvel később került át az állam tulajdonába.

Az építkezés során természetesen többször is nehézségekbe ütközött Eiffel, mivel az akkori művész világ nagyjaiból is sokan tiltakoztak az építmény ellen, illetve a munkások többszöri sztrájkolása sem segítette az 1889-es Világkiállításra tervezett, akkor monumentálisnak számított építmény kivitelezését.

Szinte minden egyes munkafolyamat során fel kellett valami újat találni, hogy az akkori kort meghaladó technikai ötletek megvalósíthatóak legyenek. Ilyen volt például az új rendszerű hidraulikus emelő, mely lenyűgözte a látogatókat, mert egy új szintre emelte a lifttel való közlekedést.

Az építkezés alatti nehézségek és a folyamatos ellentábor ellenére az átadást követően igen nagy sikert aratott Eiffel tornya, és az első néhány hónapban közel 2 millió látogatót vonzott.

A mai napig turisták milliói keresik fel Franciaország jelképét, mely mindenden látogatót csodálattal tölt el, azonban érdekes, hogy a párizsi és a francia lakosság körében még mindig megosztó a monumentális fém építmény...

 
Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért


Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Automatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft


Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belül.

Utasok és jármű hazaszállítása - 400 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -100 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 25 000 Ft 

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.