Wallander főfelügyelő Ystad közismert polgára. E bájos, huszonnyolcezer lelket számláló városka Svédország déli csücskében, a tengerparton búvik meg. Koppenhágához közelebb mint Stockholmhoz.  Ystad ma leghíresebb személyisége kétségkívül fiktív polgára, Kurt Wallender főfelügyelő, a Wallander krimik főszereplője.

A 2004-ben létrehozott Ystad Filmstudiónak régi katonai épületegyüttes (Regementet) ad otthont. Itt, illetve Ystad környékén forgatták az összes eddig Wallander filmet  és sorozatot. Vezetett séta keretében eredeti Wallander díszleteket is bemutatnak.

A főszezonban Ystad gyorsan megtelik, nem árt tehát időben lekötni szállásunkat. S ha esetleg Wallander-csomagot választunk, akkor a krimikben szereplő szállodákban időzhetünk, s Wallender főfelügyelő kedvenc ystadi éttermeiben, kávézóiban csillapíthatjuk éhünket, szomjunkat. Nyáron az interaktív filmmúzeumba is érdemes ellátogatnunk.

További információ:

A kult státuszra szert tett globális sikersorozatban (Sarah Lund ikonikos pulóveréről nem is szólva) a koppenhágai főfelügyelő húsz napon át tartó kemény, izgalmas, fordulatokban bővelkedő nyomozással göngyölíti fel egy kamaszlány meggyilkolásának szálait Koppenhága sötét, zuhogó eső áztatta kesze-kusza utcáin a The Killing című dán-svéd-norvég bűnügyi sorozatban. Önök is helyszínről-helyszínre nyomon követhetik a gyilkos utáni hajszáját - szervezett túrán vagy önállóan, tematikus térkép segítségével.

A vezetett túrák során nemcsak a krimisorozatról tudhatunk meg mindenfélét, de Dánia, illetve Skandinávia kultúrájáról, történelméről is.

Koppenhága könnyen megközelíthető repülővel, vasúttal vagy komppal.  A svédországi Malmö pedig mindössze egy ugrásra, az Øresund-híd túloldalán található. Ez azért is említésre méltó mert A híd (Bron – Boen) című dán-svéd krimisorozat egy olyan gyílkosságról szól melyet éppen ezen a hídon, pontosan a dán-svéd határvonalon követtek el.

A The Killing első évadának intrikái jelentős részben Koppenhágai Városházán történnek. Kedvünkre sétálhatunk az épület iroda-labirintusában Troels Harmann nyomdokain. Ellátogathatunk a sorozatbéli koppenhágai rendőrkapitányságra is, ami egy óriási betontömb. A sorozat rajongóinak a Christiansborg-palotát (a dán parlamentet) is feltétlenül érdemes felkeresniük. Ez a második évadban játszik jelentős szerepet (miként az úgyszintén óriási sikerű Borgen című politikai krimi sorozatban is)

 
Indulás előtt kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Weboldalunkon kikalkulálhatja utasbiztosítását, és ha minket választ, akkor a világ egyik legnagyobb utasbiztosítója fog vigyázni Önre és családjára is utazása alatt!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében