Figyelem: Elavult böngészőt használ, váltson egy modernebb böngészőre, például Chrome-ra, Firefox-ra vagy Microsoft Edge-re

Az induláskor Dee Duncan – a szervezet ügyvezető igazgatója -  úgy gondolta, hogy  belevág, s addíg csinálja, amíg12,000 dollárja kitart. Huszonnyolc évvel később, még mindíg a helyén van és lankadatlanul csinálja.

A New Directions programok célja, hogy elősegítse a fogyatékkal élők megértését, elfogadását, és megbecsülését, hogy a fogyatékkal élők ugyanolyan fontosak, s ugyanúgy értékes tagjai a társadalomnak mint bárki más. A nonprofit utazási iroda évente sponzorál turistautakat az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt. Például jártak már  Ausztráliában, Új-Zélandon, a Bahama-szigeteken, Írországban, Olaszországban, Hawaii-on, Washington, DC-ben, Japánban, Izraelben, Kínában, Disneylandben, Las Vegasban és New York Cityben is.

Dee Duncan korábban a helyi Devereux Alapítvány munkatársaként szervezett utakat a fogyatékkal élőknek. Miközben a kereslet egyre nőtt, a Devereux-on kívül nem volt más szervezet, amely hasonló szolgáltatást nyújtott volna. Voltak utazási ügynökök, akiket érdekelt ez az utasközönség, de fogalmuk sem volt róla, hogyan lehetne őket utaztatni.

1985  óta a New Directions több mint 12.000 fogyatékkal élő utasnak váltotta valóra világjáró utazási álmait, s ma évi 550 - 600 fogyatékkal élő turistát utaztat. Többségük a 20-40-ig korosztályban van, de volt már hétéves és nyolcvankilenc éves utasuk is. Minden hónapban vannak szervezett utak, melyek száma egy és hat között mozog. A csoportok 12-20 főből állnak, négy utazóra jut egy-egy idegenvezető, ám a különlegesen súlyos fogyatékkal élők személyes segítővel utaznak. Az utaskisérők részben fizetett, részben önkéntes, magasan képzett szakemberek.

A szervezet éves költségvetése 1.3 millió dollar, mely az utakra befizetett résztvételi díjakból, egyéni, üzleti, valamint alapítványi adományokból tevődik össze. Évente körülbelül 250.000 dollárnyi adomány érkezik, mely lehetővé teszi, hogy kevésbbé tehetős utasainkat ösztöndíjjal támogassák.

Dee Duncan számára rendkívül fontos, hogy a közvélemény tudjon róla és ténylegesen is lássa, hogy a fogyatékkal élők nem különböznek tőlük, hogy azonos vágyaik, szükségleteik vannak, melyeket mindenki máshoz hasonlóan szeretnének kielégíteni.

Az egyik legfontosabb etikai érték számára, hogy a fogyatékkal élők is megérdemlik a minőségi turizmus örömeit, a szép szállodát vagy tengerjáró hajót. És minőségi környezetben az egészséges emberek is egészen más megvilágításban láthatják, ismerhetik meg őket.

 

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért


Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Automatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft


Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belül.

Utasok és jármű hazaszállítása - 400 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -100 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 25 000 Ft 

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.