Úti cél, szállás

Vannak utazni szerető és utazni kevésbé szerető gyerkőcök, mindemellett semmiképp ne vállaljuk túl magunkat: nem most kell kipróbálni Franciaországot! Válasszunk közelebbi célt, a környező országokban, de megfelelő időjárás esetén akár itthon is találunk alkalmas terepet arra, hogy megszerettessük vele a síelést.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a szállás közel essen a sípályákhoz. Lehet éhes, szomjas, álmos, fáradt, de elég, ha átázik a ruhája, ilyenkor könnyű, ha csak perceket kell „hazáig” gyalogolnunk.

Karintia családbarát sírégiói számtalan vonzó inkluzív szolgáltatással várják az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Az igazán pénztárcabarát síbérletárak pedig nagymértékben megkönnyítik a családok dolgát, akik már alig várják, hogy belevessék magukat a téli üdülés örömeibe az Alpok napsütötte, hóbiztos déli oldalán.

Karintia remek lehetőségeket kínál azoknak a családoknak is, akik a síelés mellett vagy helyett alternatív kikapcsolódási lehetőségekre is vágynak. A fektetett nyomtávú sífutópályák, a kivilágított szánkópályák és a tükörsima jégpályák, mint például Európa legnagyobb karbantartott természetes jégfelülete a 6,5 km2 a Weissensee-n már mind-mind igazi legendának számítanak. A szabadság szerelmesei vezetett sítúrák közben fedezhetik fel a végtelen karintiai hegyvidékeket, kipróbálhatják magukat jégfalmászásban vagy huskyk húzta szánon kalandozhatnak a behavazott tájon át..

A 25 karintiai síterep kedvező fekvése a kellő mennyiségű hó mellett napfényes téli élményeket is garantál: több mint 1000 kilométernyi sípálya, számtalan széles és biztonságos családi lesiklópálya, valamint vonzó és kedvezményes családi ajánlatok egész sora várja itt a felüdülni vágyókat.

A Topskipass Kärnten-Osttirol Gold síbérlet igazán kedvezményes megoldást kínál a síeléshez: összesen 31 síterep és 1100 kilométernyi sípálya áll a vendégek rendelkezésére egyetlen síbérlettel. Emellett a síelni szándékozók számtalan kedvező árú regionális síbérlet és vonzó inkluzív szolgáltatást tartalmazó ajánlatcsomag közül is válogathatnak. A gyermekes családok pedig kreatív módon összeállított csomagajánlatok segítségével kímélhetik a családi kasszát.

A síruhából pedig akár egyből fürdőruhába is bújhatunk: a Bad Kleinkirchheimban található Római termálfürdő közvetlenül a sípályák mellett várja a családokat. Az ellazulásról 13 csodálatos szauna és számtalan hangulatos pihenőhelyiség gondoskodik összesen 3 emeleten, eközben az apróságok saját élményrészlegen tombolhatják ki magukat. „Élj a mának” szól a római stílusban épített wellnessoázis mottója, amely természetes tónusokkal és csábító illatokkal várja a vendégeket. Családbarát kínálattal büszkélkedhet a szomszédos Sankt Kathrein termálfürdő is, ahol csendes kis pihenők, 30 és 34 °C-os szabadtéri medencék, valamint víz alatti masszázs várja a pihenni vágyókat. Az apróságok felhőtlen szórakozásáról vidám vizes játékok gondoskodnak gyermekrészlegen. Valóságos földi paradicsom kicsiknek és nagyoknak egyaránt a 2012-ben nyitott Karintia termálfürdő, Villachban. Feledhetetlen élményeket kínál többek között a Crazy River, ahol a raftinghoz hasonló élményben lehet része a gyermekeknek, de a különböző csúszdák és a 25 méteres sportmedence is számtalan kalandot ígér.

Biztonság

Ha a felszereléssel és az oktatással mindent meg is tettünk a biztonságért, utasbiztosítás nélkül ne vágjunk neki! Tényleg bármi megtörténhet, ne ezen spóroljunk. Ha fellelhető a családban régi mobiltelefon, adjuk ezt a gyereknek, nem kár érte, ha esetleg összetöri, de vész esetén jó eséllyel fel tud majd tárcsázni. Ha nem akarunk telefonokkal szórakozni, a gyereknél legyen felírva a pontos cím, név, elérhetőség, és azt is véssük az eszébe, hogy minden krízishelyzetben bátran kérjen segítséget!

 
Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében