Figyelem: Elavult böngészőt használ, váltson egy modernebb böngészőre, például Chrome-ra, Firefox-ra vagy Microsoft Edge-re

Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai, s leginkább komfortzónánkon múlik, hogy melyiket részesítjük előnyben.  Sok múlik persze utazási ismereteinken, a rendelkezésünkre álló, az alapos előkészítésre fordítható  szabadidőnkön is.

Korántsem könnyű a bőség zavarából önállóan rálelni számunkra a számunkra legmegfelelőbb turisztikai célpontokra. A professzionális utazásszervezőnek viszont szakmája, hogy képben legyen, s személyre szabottan rukkojon elő számunkra vonzó kínálati palettával.

Másfelől az Internet segítségével mindíg csak egy kattintásra vagyunk az online foglalási és vásárlási lehetőségektől, melyek segítségével lépésről-lépésre önmagunk építhetjük fel hőn áhított nyaralásunkat. Kívánságra, az utazási iroda, a profi utazásszervező – aki maga is él online szolgáltatói eszközökkel – mindezt elvégezheti helyettünk, s üdülésünk legapróbb részleteit is megtervezheti, megszervezheti számunkra.

Lássuk először az online foglalás előnyeit. Legnagyobb előnye, hogy pénzt és időt takaríthatunk meg vele. Szabadon választhatjuk meg úti céljainkat, érdekődégünknek megfelelően állíthatjuk össze úti tervünket. Az online foglalással megspórolhatjuk az utazási irodák szolgáltatási díját, s ílymódon olcsóbb repülőjegyhez is juthatunk. A kereső motorok segítségével végigböngészhetjük a repülőjegyárakat, szállásokat, ezek szolgáltatásait, s időnként fantasztikus, egyedülálló ajánlatokra csaphatunk le –  online. Az online foglalás egyik nagy előnye éppen az, hogy az érdeklődők néhány kattintással össze tudják hasonlítani az egyes szállástípusok árait, ami tudatosabb döntést tesz lehetővé.

Arra is lehetőségünk van, hogy tervezés közben, s még végleges döntésünk előtt olvassunk más utazók tapasztalatairól, véleményéről az általunk is megvásárolni kívánt szolgáltatásokkal kapcsolatban. A szállás kiválasztásnál ajánlatos olyan szempontok mérlegelése is, hogy onnan egy város valamennyi számunkra érdekes pontja könnyen elérhető legyen. Érdemes már idejekorán megvásárolni repülőjegyünket, hogy a legkedvezőbb áron utazhassunk.

Az utazók leginkább a választás szabadsága mitt szokták az online lehetőségeket előnyben részesíteni az utazási irodákkal szemben. Az internetes kereső, foglaló, turisztikai szolgáltatás vásárlási lehetőségek lehetővé teszik, hogy egészen a legapróbb részletekig saját képünkre formáljuk nyaralásunk. Ezzel szemben az utazási irodák többnyire közismert helyekre közismert utazási csomagokat kínálnak.

Sokan pedig éppen ezért, kiszámíthatóságáért, ismertségéért, az ebből fakadóan szinte garantált kényelem- és biztonságérzetért, s nem utolsósorban az anyagi kiszámíthatóságért élnek inkább ezzel a lehetőséggel. S vannak, akiknek egyszerűen nincsen idejük saját üdülésük megtervezésére. Ilyenkor tökéletes választás lehet profi utazásszervezőre bízni magunkat. S lehet, hogy így majd többe kerül repülőjegyünk, mégis kényelmesen fogunk utazni, s az utazási iroda leveszi vállunkról a szálláskeresés-foglalás, a látnivalók kiválasztásának, az autóbérlés intézésének gondját is. Az utazási iroda az utazással kapcsolatos adminisztratív ügyekben – útlevél, vízum, utasbiztosítás, stb. –  is rendelkezésünkre áll naprakész információkkal és szolgáltatásokkal.

Különösen hosszú utazások szervezésénél lehet még előnyős az utazási irodára bíznunk magunkat. Technikai lehetőségeivel, illetve kapcsolati tőkéjével egy utazási iroda az egyénnél átfogóbban képes az utazás valamennyi részletén rajta tartani a szemét, összefogni. A rövidebb, pl. hétvégi utaknál, vagy olyan desztinációknál amelyeket családunk, illetve barátaink gyakran látogatnak az online eszközökkel élni kifezetten előnyös lehet.

Nem szükségszerű, hogy az önálló online-, illetve a professzionális offline utazásszervezés vagy-vagy választási lehetőségként feszüljenek egymásnak.  Lényegében az utazás típusán, illetve az utazó személyiségén, komfortzónáján, pénztárcáján múlik, hogy kinek-kinek mi a legjobb választás. A megfelelő választással sokat tehetünk azért, hogy csodálatos nyaralásban lehessen részünk.

A regisztrált irodák megtalálhatók a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján

 

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért


Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Automatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft


Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belül.

Utasok és jármű hazaszállítása - 400 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -100 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 25 000 Ft 

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.