Verdi szülőhelyén, az emilia-romagnai Parma melletti Roncole di Bussetóban ünnepi bélyeget adtak ki a település leghíresebb szülöttjének emlékére. Boldog születésnapot, maestro! címmel jelent meg a programokat tartalmazó www.giuseppeverdi.it honlap is, amelyen egyenesben követhetők a különböző események és Verdi-részletek is hallhatók.

A turistacsalogató Milánó az olasz divat, a foci és az operamuzsika fellegvára.  Elegáns és lenyűgőző hangulatú metropolisz  operájával, konyhájával, reneszánsz kastélyaival és templomaival, ahol Leonardo da Vinci freskóit is megtalálhatók -- a művészet rajongóinak legnagyobb örömére. Milánó (olaszul Milano, lombardul Milan) Észak-Olaszország legnagyobb, Olaszország második legnagyobb városa, Lombardia régió székhelye, egyúttal Olaszország második legnagyobb és legmodernebb városa, a régi ipari központja.

Bár minden megtalálható itt, ami a régiségeket kedvelők számára vonzó lehet, egyre inkább előtérbe kerül a modernitás, a fényűző éttermekkel, neves divattervezők boltjaival és vásárlásra csábító üzleti negyedekkel. Milánó nem hagyományos turistaparadicsom, ám a zenei élményen túl érdemes belekóstolnunk abba is, hogyan élik mindennapjaikat az olasz közép- és felső osztály tagjai.

 

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében