1. Kennedy Űrközpont, Amerikai Egyesült Államok

A Florida állambeli hires Cape Canaveralnek (Canaveral-foknak) nevezett félszigeten elhelyezkedő űrközpont az amerikai űrlétesítmények doájenje. Innen indult útjára a Mercury, Gemini és az Apollo űrprogram, illetve a különféle űrrepülő programok is. Itt Ön is szemtanúja lehet az űrtörténelemnek.  A Kennedy Űrközpont látogatói számára több múzeumot  is létesítettek, melyeket buszközlekedés köt össze, így a látogatók többféle helyszínre is eljuthatnak.

2. Bajkonur Űrközpont (Kozmodrom Bajkonur), Kazahstan

A Bajkonur Űrközpont, melynek területét az Orosz Szövetségi Űrkutatási Ügynökség bérli a világ legrégebbi űrközpontja. Innen indították az első műholdat 1957. október 4-én (Szputnyik–1), és az első embert (Jurij Gagarin) a világűrbe 1961. április 12-én (Vosztok–1). Jelenleg innen indulnak a Nemzetközi Űrállomásra az orosz Progressz és Szojuz űrhajók. Űrmúzeumán kívül  el lehet látogatni azokhoz a létesítményekhez is, ahol a rakétákat az űrmissziókra előkészítik, illetve magukat a rakétákat is meg lehet tekinteni.

3. Csillagváros, Oroszország

A Jurij Gagarin Űrhajós Kiképző Központnak otthont adó kisváros, Moszkvától 25 km-re. A Hidegháború idején a civilektől teljesen elzárt Központ ma vezetett látogatásokat kínál az érdeklődőknek, saját bevásárlóközponttal, postahivatallal és vasútállomással rendelkezik. A kozmonauták szállás, illetve kiképző körletei továbbra sem látogathatóak, ugyanakkor fantasztikus Űrmúzeum várja vendégeit húszezer kiállítási tárggyal, többek közt űrruhákkal, űrjárművekkel, sokféle, Gagarinhoz kapcsolódó emléktárggyal.

4. Nemzetközi Űrállomás

A Nemzetközi Űrállomás egy alacsony Föld körüli pályán keringő űrállomás.
Az űrállomás 2000 óta működik állandó emberi jelenléttel, legalább kétfős személyzettel. Az űrben állították össze, s építése továbbra is folyamatban van. A Nemzetközi Űrállomás az USA, Oroszorszég, Japán, Kanada, s az Európai Űrhatóság közös projektjeként a világűr felfedezésének új, az együttműködésen alapuló korszakát fémjelezheti. Szeretné meglátogatni? Dennis Tito-nak, a világ legelső űrturistájának húszmillió dollárjába került egy hét napos és 22 órás tartózkodásért a Nemzetközi Űrállomáson.

5. Spaceport America, Amerikai Egyesült Államok

A Virgin Galactic légikikötője, a Spaceport America Új Mexikó-ban található. A rendszeresen induló utasszállító űrjárat várhatóan 1-2 éven belül rajtol. Addig is: nem árt elkezdeni összegyűjteni a 200 000 dolláros (47,4 millió forint) jegy árát.

 

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében