Miért van szükség utasbiztosításra?
Online utasbiztosítási információk és kalkulátor

Utasbiztosítások külfödre, belföldre
Mondial Assistance utasbiztosítás Korona-Covid fedezettel, illusztráció
Kiterjesztett gyógyíttatási védelem: 

Minden új és már meglévő biztosítási kötvény esetében vállaljuk a külföldi, COVID-19-el összefüggésbe hozható gyógyíttatási költségeket megbetegedés esetén, a termékeiben meghatározott maximális fedezet erejéig!
Kiterjesztett Útlemondási védelem:


Aki a Covid-19-el megfertőződik, vagy annak gyanúja miatt karanténba kerül, és ezért az utazást le kell mondania, annak a biztosítás téríti az út költségeit, azon termékek esetén, amelyek tartalmaznak Útlemondási védelmet!
Ez azt jelenti, hogy


a fenti szolgáltatásokat már minden termék tartalmazza (az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik) és a fedezet érvényes a  Külügyminisztérium által I-es (piros), II-es (sárga), III-as (zöld) kategóirába sorolt országokra is!
Mondial Assistance Magyarország
4.9 / 5

Vegyem vagy ne vegyem? - Utasbiztosítási kisokos

Természetesen vegyünk, és inkább tervezett utazásunk konkrét kockázatai tükrében válasszunk utasbiztosítási csomagot! Ugyanakkor a külföldre utazó magyarok alig egyharmada kel útra utasbiztosítási védelemmel, a többiek önkéntelenül is az anyagi csőd teljes kockázatát “vállalva” - azaz utasbiztosítás nélkül - teszik ugyanezt. 

A Mondial Assistance ezen az arányon változtani szeretne. Fontosnak tartjuk, hogy szakértelmünkkel és tapasztalatunkkal az utasbiztosítás világában járatlan utasainkat is támogassuk a saját élethelyzeteiknek megfelelő utasbiztosítási védelem kiválasztásában.

Még az utasbiztosítás híveit is, nemhogy a meggyőzendőket is elbizonytalaníthatja utasbiztosítási kínálat bősége. A változó utazási szokásokat követve a biztosítók egyre több kedvező, testreszabott és összetett új terméket kínálnak nekünk.

“Ne legyenek illúzióink: továbbra is döntően szimpátia és ár szerint választja egyik vagy másik terméket az utas, és csak az útra kelők 35-40 százaléka köt biztosítást” - mutat rá Nagy Róbert, az utasbiztosításokra specializálódott Mondial Assistance Magyarországi Fióktelepének vezetője. “Ráadásul manapság előbb biztosítják az autót, laptopot vagy iPhone-t, mint a saját egészségünket” - teszi hozzá a szakember. Ezért óriási a felelősségünk is abban, hogy tájékoztassuk, figyelmeztessük, lényegében tanítsuk is az utasokat.

 

Hogyan kössek utasbiztosítást kényelmesen? - Online

Az ördög a részletekben rejlik


“Végtelen számú szempontot fel lehetne sorolni, hogy milyen nüansznyi különbségek miatt lesz az utasnak épp az egyik vagy a másik biztosítás a leginkább testhez álló” - hangsúlyozza Nagy Róbert. A legfontosabb, hogy sem az EEK, Európai Egészségbiztosítási Kártya, sem a bankkártyákhoz kapcsolódó biztosítás nem nyújt megfelelő vagy elegendő védelmet.

Talán elcsépeltnek tűnhet, mégsem az: alaposan nézzük meg, melyik biztosítás mit tartalmaz! Csak betegség- és poggyászbiztosítást? Fizet járatkésésre? Kiterjed a kütyüjeinkre, a velünk utazó házi kedvencre vagy a külföldi programok belépőjegyeire? Mi történik, ha el sem tudunk utazni, vagy meg kell szakítani az utazást - ezt melyik cég terméke tartalmazza? Az extrém sportokhoz hogyan viszonyul? Van-e benne felelősségbiztosítás, azaz fizet-e, ha én okozok másnak valamilyen kárt - például kiverem a mellettem álló kezéből a méregdrága kamerát, vagy elütök valakit a sípályán és az megsérül?

S ha már megtörtént a baj, milyen partnerhálózat áll rendelkezésre? Van-e magyar nyelvű asszisztencia? Kifizetik-e a hozzátartozó kiutazását, bent alhatnak-e kórházban, megtérítik-e a telefonköltséget? Mi történik, ha a kinti baleset után évekkel rokkantságot okoz a sérülés? Van-e felső korhatár a biztosítottaknál? A Mondialnál mindezekre gondolva alakítjuk ki termékeinket.

Egy konkrét példa: A Mondial Assistance bevezette az Őrangyal Simple-t, melyet a rövid utakhoz találtunk ki. Nincs felső korhatár, kellő egészségügyi védelemi fedezettel, kedvező árakon. Már az "alap" Őrangyalok-ban a téli sportok és, az ellopott sífelszerelés is védelmet élvez e termékben.  A búvárkodás, vízi sportok szintén az alapszolgáltatás részét képezik. Újdonságként került be az autóval utazók örömére a mobilitás garancia, az autók asszisztencia fedezete, és vállaljuk az utazás során fel nem használt szolgáltatások megtérítését is. A poggyászkár esetén továbbra sincs tárgyankénti limit. A termék akár 365 napra is köthető; és a magyar túristák körében közkedvelt, de klasszikusan nem Európához tartozó Egyiptom, Tunézia, Izrael, Marokkó, Algéria, teljes Orosz Főderáció vagy Törökország (teljes területe) sem feláras a Mondialnál, azaz alapáron kínáljuk oda is szolgáltatásainkat.

A Mondial számára egyre fontosabb az utazóközönséggel való közvetlen kapcsolat is a hazai partnerkapcsolatok bővítése mellett. “Fontosnak érezzük, hogy a végfelhasználók kedvet kapjanak a biztosítás megkötésére, hiszen az utazók 65 százaléka még mindig e nélkül indul útnak, hatalmas kockázatnak téve ki magát" - hangsúlyozza Nagy Róbert.

10 dolog, amire figyeljünk oda utasbiztosítás kötésekor

Az nem kérdés, hogy aki külföldre utazik, annak szüksége van utasbiztosítás megkötésére, mert tudjuk, hogy az Európai Egészségügyi Kártya és a bankkártyákhoz ingyenesen vagy pár ezer forintért járó biztosítások sok esetben nem vagy csak részben fedezik a felmerülő költségeket, nem beszélve arról, hogy sokszor sem poggyászra, sem felelősségre és még több száz fontos dologra sem nyújtanak fedezetet.

A Mondial Assistance utasbiztosító kiemelt néhány fontos szolgáltatást, amire oda kell figyelniük a külföldre utazóknak:

 1. Egészségügyi védelem mértéke (gyógyíttatási költségek ambuláns és fekvőbeteg ellátás illetve krónikus betegségek esetén)
 2. Poggyászbiztosítás összege, lehetőleg tárgyankénti limit nélkül
 3. Poggyászkésés esetén költségtérítés mértéke
 4. Keresési és mentési költségek mértéke (szükség esetén helikopteres mentés)
 5. Felelősségbiztosítás mértéke tárgyi és személyi károkra
 6. Hazaszállítási költségek mértéke elhalálozás esetén
 7. Utazás megszakítása esetén, milyen mértékben térítik meg a lefoglalt, nem felhasznált utazási termék értékét
 8. Tengerparti sportokra, búvárkodásra, közlekedési eszközök bérlése esetén mire és milyen mértékben nyújt fedezetet
 9. Kisebb sérülések, balesetek esetén szükséges-e azonnali bejelentési kötelezettség, vagy elegendő utólagos számla benyújtására is lehetőség (rugalmasság miatt fontos)
 10. Illetve érdemes minden olyan plusz szolgáltatásra odafigyelni, amit felár megfizetése nélkül, már az alap biztosításunk is tartalmazhat.

A Mondial Assistance úgy alakította ki utasbiztosítási csomagjait, hogy Ön mindig a megfelelő védelemmel rendelkezzen utazásaihoz. Őrangyal utasbiztosítás kötése esetén magas fedezettel fog rendelkezni arra az esetre, ha kár érné, és számtalan egyéb, a bekövetkezett kárt enyhítő szolgáltatást is igénybe tud venni, felárak és egy kiegészítő pótdíjak megfizetése nélkül, a kockázatoknak megfelelő dnamkus árazással

 

Nyugodtan nyaraljunk gyerekekkel együtt, családosan

Az idei előrejelzések alapján kimagaslóan sokan fognak utazni és egyre többen vannak azok a családosok, akik bátran felkerekednek egész pici gyerekekkel is. Természetesen ajánlatos még időben tájékozódni, hogy mennyire alkalmas az adott utazás illetve környék az adott korosztálynak, illetve gondoskodni a gyerekek biztonságáról, minden eshetőségre felkészülve.

Tudjuk, hogy amikor családdal és gyerekekkel utazunk, akkor mindig sokkal körültekintőbbnek kell lennünk, mint amikor csak egyedül vagy kettesben töltünk el egy-egy hetet külföldön. És ha aktívan tervezzük tölteni a pihenést - márpedig a gyerekek mindig és mindenhol aktívan töltik - töltjük, akkor még jobban fel kell készülnünk, az esetleges sérülésekre is, amit a tengerparton önfeledten játszadozó gyerekek szerezhetnek.

A Mondial Assistance utasbiztosítónak köszönhetően már évek óta gondoskodhatunk az utazáson résztvevő gyerekek biztonságáról is. Amennyiben Őrangyal Családi utasbiztosítást kötünk külföldi utazásunkhoz, abban az esetben a biztosításunkban az egész család biztonságot élvez.

Ráadásul anyagilag kedvezőbb a díjazás, ha a család együtt utazik, mintha mindenki egyenként kötné meg a biztosítását. És ehhez gyakorlatilag nem is nagyon figyelnünk: csak családi csomagot kell választanunk a kötési folyamatban, és az utazók születési dátumának megadását követően a háttérben futó program automatikusan – minden további nyilatkozat nélkül (lényegtelen, hogy csak a saját gyerekeinkkel utazunk, vagy velünk tartanak a szomszédok is) – kiszámolja a családi fedezethez tartozó díjakat. Ezt követően már tőlűnk függ, hogy melyiket választjuk. Családi fedezet esetén több marad fagyira!

Ráadásul mi, a fiatal felnőtteket is – kizárólag jó értelemben véve! – gyereknek tekintjük. Mit is jelent ez? Konkrétan azt, hogyha egy négyfős család, ahol az idősebbb fiúgyermek (21 év alatt) a hasonló korú barátnőjét is el szeretné hozni a nyaralásra, akkor bátran megteheti, és így is érvényes lesz a kedvező családi tarifa.  Így a teljes “családunkat” biztonságban tudhatjuk.

Természetesen ez az "ingyenes plusz szolgáltatás" nem csak a tengerpartra utazókra érvényes, hanem a világ bármely területére is, ahová az utasbiztosításunk érvényes. Napi egy kávé áráért ne kockáztassunk, inkább legyen nyugodt és élményekkel teli a nyaralásunk.

Komplex utasbiztosítás, pótdíjak nélkül?

Ön egy tudatos utazó, aki szeret előre gondoskodni utasbiztosításáról? De elveszik a rengeteg biztosítási termék különféle változataiban? Nem tudja, hogy mikor milyen kiegészítő biztosításokat kössön az útjához? Zavarja, a sok különféle felár, amit az alapbiztosítása felett kell olykor fizetnie?

Mi megértjük, és megoldást kínálunk!

Sokszor oly egyszerűnek tűnik, hogy nyaralásunk előtt csak bemegyünk egy utazási irodába, kötünk egy utasbiztosítást, és onnantól nyugodtan hátradőlhetünk, mert tudjuk, hogy már gondoskodtunk baj esetére.

Igen ám, de honnan is tudhatjuk pontosan előre, hogy a külföldi utazásunk alatt milyen egyéb szolgáltatásokat fogunk igénybe venni, vagy milyen kárunk keletkezik és hogy arra megfelelő-e az utasbiztosításunk.

A Mondial Assistance a világ egyik legnagyobb utasbiztosítójaként 67 éves tapasztalattal és hozzáértéssel rendelkezve, a fenti kérdésekre válaszul, már évekkel ezelőtt elkészítette az Őrangyal utasbiztosítást, melyet előszeretettel kötnek utasaink:

 • nem tartalmaz sem időskori sem pedig egyéb kiegészítő szolgáltatásra vonatkozó pótdíjat, pl. télisport felár, műszaki cikk, sporteszköz,....stb.
 • egyszerre nyújt fedezetet nyári és téli utazásokhoz, extrém sportokhoz, hajóutakhoz Európán belül vagy az egész világra egyaránt,
 • számtalan plusz kényelmi és kárenyhítő szolgáltatásával évről évre egyre több utas elismerését nyertük el

Mennyire fontos a megfelelő felelősségbiztosítás külföldi utazásunk alatt?

E szó hallatán sokan elgondolkozhatnak azon, mit is jelent a Felelősségbiztosítás. Hogyan lehet biztosítani a felelősségünket? Tulajdonképpen miért is van rá szükség?

Nyugati országokban szinte már természetes, hogy az emberek nem csak az életüket, a lakásukat vagy egyéb használati tárgyaikat biztosítják, hanem arra is gondolnak, hogy mi történik akkor, ha valakinek kárt okoznak a vagyontárgyukban vagy akár a testi épségükben. Ezért kötnek sokan Felelősségbiztosítást, hogy a másik félnek okozott személyi és tárgyi károkra a biztosításuk fedezetet nyújtson. Ez a mi hétköznapjainkban sajnos még nem igazán terjedt el...

De mi van abban az esetben, ha külföldre utazunk?

Ilyenkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy az utazásunk és pihenésünk alatt éppen mi okozzunk kárt akár az utcán, vagy a lefoglalt hotelben valakinek a vagyontárgyában vagy épp a testi épségében. Sokszor el sem tudjuk képzelni, hogy akárcsak egy egyszerű séta során, a megbotlásunk következtében egy elszakított táska, egy összetört fényképezőgép vagy egy parkoló jármű megkarcolása is, azonnal több százezer forintos kiadást jelenthet, mert a kárt a másik fél részére nekünk kell megtérítenünk épp úgy, mint azokat a költségeket is, melyet a szállásadónk számolhat fel nekünk a létesítményben okozott károkért. Nem beszélve azokról a másnak okozott személyi sérülésekről, melyek igen könnyen akár több milliós összegre is rúghatnak...

A Mondial Assistance utasbiztosító ezért is tartja fontosnak felhívni a figyelmet arra, hogy olyan utasbiztosítást kössünk ha külföldre utazunk, melyben magas a Felelősségbiztosítás összege, így ha bekövetkezik a baj, akkor a biztosító fedezi a felmerülő költségeket, és a nyaralásunk nem változik egy életen át tartó rémálommá!

Aktív, sportos nyár - földön, vízen, levegőben!

A nyári hónapokban sokan választjuk aktív pihenésként a hullámlovaglást, a banánozást vagy a bátrabbak akár a kitesurfot, ám ezek a sportok veszélyt is rejthetnek magukban. De megnyugodhatunk, Őrangyal utasbiztosításunk az egyre népszerűbb vizisportokra is kiterjed, ráadásul felár nélkül!

Az Őrangyal utasbiztosítás eddig is megfelelő védelmet nyújtott, ha Ön családjával tengerparti nyaralása közben búvárkodni készült (pl. szükség esetén hiperbár kamra kezelés), vagy tengeri hajóút keretében tervezte felfedezni a világot (pl. helikopteres kimentés a nyílt tengeren hajózó oceánjáróról pl. vakbél gyulladás esetén). Fedezetet nyújt a következő vízi sportokra is: búvárkodás (40 m-ig), surf, kitesurf, windsurf, parasailing, motorcsónakkal vontatott “banán" és gumitömlő, vízisí, vitorlázás, tengeri kajak, jetski.

Nagy előnye az online köthető Mondial terméknek az is, hogy az Őrangyal biztosítási fedezetei a legtöbb hobbi jellegű, azaz egyéni kikapcsolódás, üdülés céljából magánúton szervezett aktív sportolási tevékenységre - pl. vizitábor, foci suli, iskolai táborok, maraton, stb - kiterjednek. Ugyanakkor ez a klasszikus, az átlagos utazóknak, nyaralóknak megfelelő biztosítási termék is  kizárja a hivatásos sportolókat, azokat, akik sportolókként keresik kenyerüket.

 

A Mondial Assistance zászlóhajós Őrangyal utasbiztosításai sokféle utazási helyzetben nyújt komoly, szerteágazó védelmet magas limitekkel: ha Ön családjával tengerparti nyaralása közben búvárkodik Potorozban (pl. hiperbár kamra), vagy tengeri hajóút keretében fedezi fel a világot, vagy akár a téli sportoknak, síelésnek, snowboardozásnak (pl. helikopteres mentés) hódol. Az Őrangyal betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás magas alapfedezeteket és néhány Magyarországon egyedinek számító szolgáltatást is tartalmaz.

Biztosított személyek azok a biztosítási kötvényekben megjelölt személyek, akik a biztosítás kezdetének időpontjában Magyarországon tartózkodnak.

Szerződő lehet az a biztosítási kötvényekben megjelölt természetes vagy jogi személy, aki (amely) a biztosítás megkötésének időpontjában állandó bejelentett lakhellyel (székhellyel) rendelkezik Magyarországon.

Autó-motor asszisztencia szempontjából a biztosítás érvényessége: Kiterjesztett Európa, azaz az összes földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos ország (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Kanári-szigetek, Madeira, Törökország egész területe és a teljes Oroszországi Föderáció stb, de kivéve Grönland, Palesztina és Jordánia)

A kötvény abban az esetben is fedezetet nyújt, amennyiben a tervezett hazautazás igazolt járatkésés miatt egy nappal később valósul meg.

 

Egy biztosítási szerződés (kötvény) megkötése esetén a Mondial Assistance utolsó hatályban lévő biztosítási feltételei, szolgáltatásai és tarifái érvényesek. Az útlemondási védelem érvényét veszti az első káresemény kifizetésével, az adott kártalanítási összegtől függetlenül.

Amennyiben kérdései lennének az utasbiztosítással kapcsolatosan, nézze meg a Gyakori kérdések oldalunkat.

Válassza ki a megfelelő biztosítást, mely leginkább megfelel utazási / nyaralási feltételeinek