Őrangyal Utasbiztosítás Téli Sportokhoz

Felső korhatár és időskori felár nélkül köthető síeléshez és  snowboardozáshoz is!

Előnyök

 • Helikopteres mentés - indokolt esetben
 • Sípályáról történő mentés
 • Saját vagy bérelt sífelszerelés, síruha védelem
 • Betegség- és balesetbiztosítás
 • Sípálya- és lavina-zár elleni védelem
 • 24/7 segítségnyújtás világszerte

Fedezetek megtekintése 

DÍJSZÁMÍTÁS

575 Ft-tól*

Őrangyal utasbiztosítás téli sportokhoz fedezeti szintek:

A Mondial Assistance Őrangyal utasbiztosítása téli sportokhoz sokféle utazási helyzetben (pl. helikopteres mentés) nyújt komoly, szerteágazó védelmet magas limitekkel ha Ön családjával / barátaival a téli sportoknak, síelésnek, snowboardozásnak hódol. Az Őrangyal utasbiztosítás betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás magas alapfedezeteket és néhány Magyarországon egyedinek számító szolgáltatást is tartalmaz.

A környező országok síterepein évente 10 ezer magyar szenved valamilyen balesetet (az összes síterepet tekintve Ausztriában a legtöbb a baleset, ott a világ minden tájáról érkező síelők közül 60 ezren sérülnek meg egy évben). Jellemző baleseti sérülés a rosszul beállított és eséskor nem megfelelő időben leoldó síbakancs, valamint a hó alatt megbúvó kövek, kivágott facsonkok miatti bekövetkező, akár súlyosabb sérülések. Adott esetben speciális mentésre vagy helikopteres szállításra van szükség, mivel a sérült azonnali orvosi ellátást igényel. 

Érvényességi terület: Európán kívül az egész Világra kiterjeszthető

Előnyei:

 • Időskori felár nélkül és korhatár nélkül köthető 
 • Magas baleset- és betegségbiztosítási fedezeteket tartalmaz
 • Védelem síbaleset esetén:Külföldön egy kisebb sérülés ellátása is igen drága lehet, a hegyi mentés, kórházba szállítás és a kórházi ápolás költségeiről nem is szólva
 • Akár 10 személy együttes biztosítására is lehetőség van egyetlen kötvényben, így időt takarít meg
 • Védelem másnak okozott kár esetén is: A síelés közben nem csak mi magunk sérülhetünk meg, hanem mások is szenvedhetnek miattunk balesetet. Ilyenkor bennünket terhel a kártérítési kötelezettség. Ha síbiztosításunk felelősségbiztosítási fedezetet is tartalmaz, akkor ilyen esetben a biztosító fizet helyettünk. Azonban feltétlenül vetessünk fel jegyzőkönyvet a balesetről, amelyből egyértelműen ki kell derülnie, hogy melyik fél ismeri el a felelősségét. Ez elejét veheti egy hosszas jogi procedúrának.
 • Védelem felszerelésben okozott kár esetén: A biztosítás a sportfelszerelésre és ruházatra is tartalmaz fedezetet
 • Védelem elamaradt síelés esetén: Ha betegség vagy baleset miatt nem tudja síbérletét felhasználni, vagy ha a kiszemelt sípálya alkalmatlan a sportolásra, illetve az időjárási viszonyok alakulása miatt azt lezárják, akkor az Órangyal utasbiztosítása megtéríti a síbérlet árát (egy bizonyos összeghatárig)

Milyen utazásokhoz érdemes megkötni?

 • Síeléshez, snowboardozáshoz, szánkózáshoz
 • Külföldi amatőr sporteseményekhez, sporttáborokhoz
 • Európai vagy Európán kívüli sífutáshoz, síutakhoz
 • Gyakorlatilag bármilyen téli szabadidős tevékenységhez
 • Akár egy napra is

Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy külföldön milyen gyógyíttatási költségekkel találkozhatunk, melyeket, ha rendelkezünk utasbiztosítással, nem nekünk kell kifizetni.

Tavalyi gyógyítási díjadatok szerint például Ausztriában egy felkartörés ellátása kb. 50.000 forintba, Franciaországban már 130-150.000 forintba került. Azonnali műtét pedig mindkét országban több millióra rúghat. Egy-egy átlagos hétvégén 2-3 helikopteres és 6-7 szános mentést igénylő baleset következik be egy-egy kedveltebb síterepen.

A hegyi mentés sem olcsó: Ausztriában 200 euró, Franciaországban 400-500 euró, míg a helikopteres mentés mindkét országban 2-4.000 euró. A hazaszállítás költségei is borsosak: Ausztriában 120-150 ezer forintra, Franciaországban 500-600 ezer forintra rúgnak, míg a repülőgépen fekve szállítás díja akár 1,5-2 millió forint is lehet.

Nem érdemes, nem szabad tehát a biztonságon spórolni! Kösse meg Mondial Assistance Őrangyal utasbiztosítás téli sportokhoz fedezetét, már most!

Azért, hogy az Ön számára még vonzóbbá tegyük utasbiztosításainkat,a Mondial Assistance Őrangyal utasbiztosításának fedezeteit a síelés, a snowboardozás rajongóira is gondolva terveztük meg.

Kellemes síelést és snowboardozást Mindenkinek! 

Amennyiben kérdései lennének az utasbiztosítással kapcsolatosan, nézze meg a Gyakori kérdések oldalunkat.

A Mondial Assistance Őrangyal utasbiztosítás síbaleset esetén is őrangyalunk lehet. Megfelelő szolgáltatásokat és ahhoz tartozó magas fedezeteket tartalmaz.

*575 Ft-tól: A díj megállapításakor az ügyfelek által jellemzően igénybe vett, 8 napos európai utazás, egy napra és egy főre érvényes napidíját vettük alapul.

Elérhetőség
+36 23 507 416
Őrangyal utasbiztosítás
téli sportokhoz
útlemondási védelemmel
(20% önrésszel)


DÍJSZÁMÍTÁS
Autó-motor asszisztencia
őrangyal utasbiztosítással
téli sportokhozDÍJSZÁMÍTÁS
Őrangyal utasbiztosítás
téli sportokhoz
 DÍJSZÁMÍTÁS
Segítségnyújtás  
Útlemondási védelem   - -
Utazás megszakítás  
Autó-motor asszisztencia   - -
Egészségügyi védelem  
Poggyászbiztosítás  
Balesetbiztosítás  
Extra költségek visszaútra  
Terrorcselekmények  
Az utazás késői megkezdése  
Utazás megismétlése  
Felelősségbiztosítás  
Télisport biztosítás  
Házikedvenc védelem  
Home-asszisztencia  
Kötvénykötési információ
Biztosított személy(ek)   Egy kötvényben maximum 7 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól. Egy kötvényben maximum 9 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól. Egy kötvényben maximum 10 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól.
Utasbiztosítás érvényességi területe   Világszerte (kivéve USA / Kanada): az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) a földrajzi értelemben vett európai úticélokon (beleértve a Földközi-tengerrel határos országokat) kívüli országo(ka)t tartalmaz, kivéve USA / Kanada.
Világszerte beleértve USA / Kanada: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) USA-t / Kanadát is tartalmaz.
Európa: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) csak a földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos országokat (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Törökország egész területe) tartalmaz.
Európa: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) csak a földrajzi értelemben vett európai éországokat tartalmaz. Világszerte (kivéve USA / Kanada): az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) a földrajzi értelemben vett európai úticélokon (beleértve a Földközi-tengerrel határos országokat) kívüli országo(ka)t tartalmaz, kivéve USA / Kanada.
Világszerte beleértve USA / Kanada: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) USA-t / Kanadát is tartalmaz.
Európa: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) csak a földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos országokat (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Törökország egész területe) tartalmaz.
Biztosított életkora   Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort. Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort. Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort.
Biztosított járművek   - Maximum 10 éves, 9 férőhelyes gépjárművek -
Biztosításkötés időpontja   Legkésőbb 31 nappal az utazás megkezdése előtt. Az utazás megkezdése előtti 31 napon belüli biztosításkötés kizárólag az utazás lefoglalásának napján lehetséges. Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt. Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt.
Utasbiztosítás időtartama   Maximum 31 nap Maximum 31 nap Maximum 365 nap
Utasbiztosítás kezdete   A megkötött útlemondási biztosítást követő naptól. Későbbi megkötés esetén csak olyan események biztosítottak, amelyek a megkötéstől számított 10. naptól következnek be. Amennyiben a biztosítás megkötésére kevesebb, mint 31 nappal az utazás megkezdése előtt kerül sor, úgy az útlemondási védelem csak akkor adott, amennyiben a biztosítás megkötésére és az utazás lefoglalására egyszerre kerül sor. 30 nappal az utazás megkezdése előtt útlemondási védelmet nyújtó biztosítás utólag már nem köthető meg. Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik.
Utasbiztosítás vége   Biztosítási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. Útlemondási védelem a biztosított utazás indulási dátumáig érvényes. Biztositási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. Biztositási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. 
Fizetési mód   Bankkártya Bankkártya Bankkártya
© Allianz Worldwide Partners 2018 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.