Őrangyal Utasbiztosítás Téli Sportokhoz

Felső korhatár és időskori felár nélkül köthető!

Szolgáltatások

 • Egészségügyi védelem
 • Saját vagy bérlet sífelszerelés védelem
 • Balesetbiztosítás
 • Síruha védelem
 • Sípálya-zár elleni védelem
 • Lavina-zár elleni védelem
 • 24/7 segítségnyújtás világszerte

Fedezetek megtekintése 

DÍJSZÁMÍTÁS

Őrangyal utasbiztosítás téli sportokhoz fedezeti szintek:

A Mondial Assistance Őrangyal utasbiztosítása téli sportokhoz sokféle utazási helyzetben nyújt komoly, szerteágazó védelmet magas limitekkel ha Ön családjával / barátaival a téli sportoknak, síelésnek, snowboardozásnak (pl. helikopteres mentés) hódol. Az Őrangyal utasbiztosítás betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás magas alapfedezeteket és néhány Magyarországon egyedinek számító szolgáltatást is tartalmaz.

A környező országok síterepein évente 10 ezer magyar szenved valamilyen balesetet (az összes síterepet tekintve Ausztriában a legtöbb a baleset, ott a világ minden tájáról érkező síelők közül 60 ezren sérülnek meg egy évben). Jellemző baleseti sérülés a rosszul beállított és eséskor nem megfelelő időben leoldó síbakancs, valamint a hó alatt megbúvó kövek, kivágott facsonkok miatti bekövetkező akár súlyosabb sérülések. Adott esetben speciális mentésre vagy helikopteres szállításra van szükség, mivel  a sérült azonnali orvosi ellátást igényel. 

Érvényességi terület: Világszerte

Előnyei:

 • Korhatár nélkül köthető, időskori felár nélkül
 • Magas alapfedezetek
 • Védelem síbaleset esetén:Külföldön egy kisebb sérülés ellátása is igen drága lehet, a hegyi mentés, kórházba szállítás és a kórházi ápolás költségeiről nem is szólva.
 • Akár 10 személy együttes biztosítása egy kötvényben
 • Védelem károkozás esetén: A síelés közben nem csak mi magunk sérülhetünk meg, hanem mások is szenvedhetnek miattunk balesetet. Ilyenkor bennünket terhelne a kártérítési kötelezettség. Ha síbiztosításunk felelősségbiztosítási fedezetet is tartalmaz, akkor ilyen esetben a biztosító fizet. Feltétlenül vetessünk fel jegyzőkönyvet a balesetről, amelyből egyértelműen ki kell derülnie, hogy melyik fél ismeri el a felelősségét. Ez elejét veheti egy hosszas jogi procedúrának.
 • Védelem felszerelésben okozott kár esetén: A biztosítás a sportfelszerelésre és ruházatra is tartalmaz fedezetet.
 • Védelem a síelésből való kiesés esetén: Ha betegség vagy baleset miatt nem tudjuk síbérletünket felhasználni, vagy ha a kiszemelt sípálya alkalmatlan a sportolásra, vagy az időjárási viszonyok alakulása miatt azt lezárják, akkor a biztosításunk megtéríti a síbérletünk árát (egy bizonyos összeghatárig)

Milyen utazásokhoz köthető?:

 • Utazás repülővel, autóval, busszal vagy vonattal
 • Európai vagy Európán kívüli utazásokhoz
 • Hosszabb-rövidebb külföldi utakhoz
 • Külföldi snowboardozáshoz, sífutáshoz
 • Síutakhoz
 • Külföldi amatőr sporteseményekhez, sporttáborokhoz

Biztosított személyek azok a biztosítási kötvényekben megjelölt személyek, akik a biztosítás megkötésének időpontjában legalább 6 hónapja állandó bejelentett lakhellyel rendelkeznek Magyarországon, Svájcban, Liechtensteinben vagy az Európai Unió egyik tagállamában.

Európa: a földrajzi értelemben vett Európa beleértve a Földközi-tengerrel határos országokat (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Törökország egész területe), Jordániát, Kanári-szigeteket és Madeirát.

Rizikószemély: egy, a biztosítottak között nem szereplő személy, akire hivatkozva a biztosítottak az adott biztosítási termék vonatkozó fedezetei szerint káreseményt érvényesíthetnek. Például: barát, ismerős, munkatárs, babysitter.

Egy biztosítási szerződés (kötvény) megkötése esetén a Mondial Assistance utolsó hatályban lévő biztosítási feltételei, szolgáltatásai és tarifái érvényesek.

Amennyiben kérdései lennének az utasbiztosítással kapcsolatosan, nézze meg a Gyakori kérdések oldalunkat.

A Mondial Assistance Őrangyal utasbiztosítás síbaleset esetén is őrangyalunk lehet. Megfelelő szolgáltatásokat és ahhoz tartozó magas fedezeteket tartalmaz.

Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy külföldön milyen gyógyíttatási költségekkel találkozhatunk, melyeket, ha rendelkezünk utasbiztosítással, nem nekünk kell kifizetni.

Tavalyi gyógyítási díjadatok szerint például Ausztriában egy felkartörés ellátása kb. 50.000 forintba, Franciaországban már 130-150.000 forintba került. Azonnali műtét pedig mindkét országban több millióra rúghat. Egy-egy átlagos hétvégén 2-3 helikopteres és 6-7 szános mentést igénylő baleset következik be egy-egy kedveltebb síterepen.

A hegyi mentés sem olcsó: Ausztriában 200 euró, Franciaországban 400-500 euró, míg a helikopteres mentés mindkét országban 2-4.000 euró. A hazaszállítás költségei is borsosak: Ausztriában 120-150 ezer forintra, Franciaországban 500-600 ezer forintra rúgnak, míg a repülőgépen fekve szállítás díja akár 1,5-2 millió forint is lehet.

Nem érdemes, nem szabad tehát a biztonságon spórolni!

Éppen ezért, hogy az Önök számára még vonzóbbá tegyük utasbiztosításainkat, Mondial Assistance Őrangyal utasbiztosításának fedezeteit a síelés, a snowboardozás rajongóira is gondolva terveztük meg.

Kellemes síelést és snowboardozást Mindenkinek és ne feledkezzünk meg a biztonságról sem, így időben kössük meg utasbiztosításunkat!

Elérhetőség
+36 23 507 416
Őrangyal utasbiztosítás
téli sportokhoz
útlemondási védelemmel
(20% önrésszel)


DÍJSZÁMÍTÁS
Autó-motor asszisztencia
őrangyal utasbiztosítással
téli sportokhozDÍJSZÁMÍTÁS
Őrangyal utasbiztosítás
téli sportokhoz
 DÍJSZÁMÍTÁS
Segítségnyújtás  
Útlemondási védelem   - -
Utazás megszakítás  
Autó-motor asszisztencia   - -
Egészségügyi védelem  
Poggyászbiztosítás  
Balesetbiztosítás  
Extra költségek visszaútra  
Terrorcselekmények  
Az utazás késői megkezdése  
Utazás megismétlése  
Felelősségbiztosítás  
Télisport biztosítás  
Házikedvenc védelem  
Home-asszisztencia  
Kötvénykötési információ
Biztosított személy(ek)   Egy kötvényben maximum 7 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól. Egy kötvényben maximum 9 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól. Egy kötvényben maximum 10 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól.
Utasbiztosítás érvényességi területe   Világszerte (kivéve USA / Kanada): az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) a földrajzi értelemben vett európai úticélokon (beleértve a Földközi-tengerrel határos országokat) kívüli országo(ka)t tartalmaz, kivéve USA / Kanada.
Világszerte beleértve USA / Kanada: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) USA-t / Kanadát is tartalmaz.
Európa: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) csak a földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos országokat (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Törökország egész területe) tartalmaz.
Európa: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) csak a földrajzi értelemben vett európai éországokat tartalmaz. Világszerte (kivéve USA / Kanada): az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) a földrajzi értelemben vett európai úticélokon (beleértve a Földközi-tengerrel határos országokat) kívüli országo(ka)t tartalmaz, kivéve USA / Kanada.
Világszerte beleértve USA / Kanada: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) USA-t / Kanadát is tartalmaz.
Európa: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) csak a földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos országokat (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Törökország egész területe) tartalmaz.
Biztosított életkora   Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort. Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort. Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort.
Biztosított járművek   - Maximum 10 éves, 9 férőhelyes gépjárművek -
Biztosításkötés időpontja   Legkésőbb 31 nappal az utazás megkezdése előtt. Az utazás megkezdése előtti 31 napon belüli biztosításkötés kizárólag az utazás lefoglalásának napján lehetséges. Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt. Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt.
Utasbiztosítás időtartama   Maximum 31 nap Maximum 31 nap Maximum 365 nap
Utasbiztosítás kezdete   A megkötött útlemondási biztosítást követő naptól. Későbbi megkötés esetén csak olyan események biztosítottak, amelyek a megkötéstől számított 10. naptól következnek be. Amennyiben a biztosítás megkötésére kevesebb, mint 31 nappal az utazás megkezdése előtt kerül sor, úgy az útlemondási védelem csak akkor adott, amennyiben a biztosítás megkötésére és az utazás lefoglalására egyszerre kerül sor. 30 nappal az utazás megkezdése előtt útlemondási védelmet nyújtó biztosítás utólag már nem köthető meg. Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik.
Utasbiztosítás vége   Biztosítási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. Útlemondási védelem a biztosított utazás indulási dátumáig érvényes. Biztositási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. Biztositási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. 
Fizetési mód   Hitelkártya Hitelkártya Hitelykártya
© Allianz Worldwide Partners 2017 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok.

AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe a párizsi R.C.S-nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) cég leányvállalata.