Őrangyal Utasbiztosítás Téli Sportokhoz

Felső korhatár és időskori felár nélkül köthető síeléshez és  snowboardozáshoz is!

Előnyök

 • Helikopteres mentés - indokolt esetben
 • Sípályáról történő mentés
 • Saját vagy bérelt sífelszerelés, síruha védelem
 • Betegség- és balesetbiztosítás
 • Sípálya- és lavina-zár elleni védelem
 • 24/7 segítségnyújtás világszerte

Fedezetek megtekintése 

DÍJSZÁMÍTÁS

575 Ft-tól*

Őrangyal utasbiztosítás téli sportokhoz fedezeti szintek:

Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

FONTOS! Tekintettel arra, hogy a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe folyamatosan új területek és országok kerülnek felvételre, ezért kérjük, hogy feltétlenül ellenőrizze - még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt - a Konzuli Szolgálat oldalán, hogy úticélja nem esik-e a fenti kategóriák valamelyikébe.

Amennyiben a figyelmeztetés ellenére Ön a fentiek szerinti besorolású „Utazásra nem javasolt”, vagy „Fokozott biztonsági kockázatú” területre utazik/utazna, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra. Ezért határozottan azt javasoljuk, hogy ilyen esetben (utazási tilalom vagy veszély fennállása esetén) NE vásároljon biztosítást, vagy legyen tisztában azzal, hogy ezekre a területekre nem érvényes a biztosítás!

Utazási-, és útlemondási biztosítások megkötésekor vegye figyelembe, hogy
(i)        ezek a biztosítások járványok és pandémiák révén bekövetkező eseményekre nem nyújtanak fedezetet, továbbá
(ii)       nem minősül biztosítási eseménynek, ha Ön a koronavírustól való félelem miatt mondja le utazását, következésként
az ezekből eredő károkat a biztosító nem téríti meg! 

 
További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

A Mondial Assistance Őrangyal utasbiztosítása téli sportokhoz sokféle utazási helyzetben (pl. helikopteres mentés) nyújt komoly, szerteágazó védelmet magas limitekkel ha Ön családjával / barátaival a téli sportoknak, síelésnek, snowboardozásnak hódol. Az Őrangyal utasbiztosítás betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás magas alapfedezeteket és néhány Magyarországon egyedinek számító szolgáltatást is tartalmaz.

A környező országok síterepein évente 10 ezer magyar szenved valamilyen balesetet (az összes síterepet tekintve Ausztriában a legtöbb a baleset, ott a világ minden tájáról érkező síelők közül 60 ezren sérülnek meg egy évben). Jellemző baleseti sérülés a rosszul beállított és eséskor nem megfelelő időben leoldó síbakancs, valamint a hó alatt megbúvó kövek, kivágott facsonkok miatti bekövetkező, akár súlyosabb sérülések. Adott esetben speciális mentésre vagy helikopteres szállításra van szükség, mivel a sérült azonnali orvosi ellátást igényel. 

Érvényességi terület: Európán kívül az egész Világra kiterjeszthető

Előnyei:

 • Időskori felár nélkül és korhatár nélkül köthető 
 • Magas baleset- és betegségbiztosítási fedezeteket tartalmaz
 • Védelem síbaleset esetén: Külföldön egy kisebb sérülés ellátása is igen drága lehet, a hegyi mentés, kórházba szállítás és a kórházi ápolás költségeiről nem is szólva
 • Akár 50 személy együttes biztosítására is lehetőség van egyetlen kötvényben, így időt takarít meg
 • Védelem másnak okozott kár esetén is: A síelés közben nem csak mi magunk sérülhetünk meg, hanem mások is szenvedhetnek miattunk balesetet. Ilyenkor bennünket terhel a kártérítési kötelezettség. Ha síbiztosításunk felelősségbiztosítási fedezetet is tartalmaz, akkor ilyen esetben a biztosító fizet helyettünk. Azonban feltétlenül vetessünk fel jegyzőkönyvet a balesetről, amelyből egyértelműen ki kell derülnie, hogy melyik fél ismeri el a felelősségét. Ez elejét veheti egy hosszas jogi procedúrának.
 • Védelem felszerelésben okozott kár esetén: A biztosítás a sportfelszerelésre és ruházatra is tartalmaz fedezetet
 • Védelem elamaradt síelés esetén: Ha betegség vagy baleset miatt nem tudja síbérletét felhasználni, vagy ha a kiszemelt sípálya alkalmatlan a sportolásra, illetve az időjárási viszonyok alakulása miatt azt lezárják, akkor az Órangyal utasbiztosítása megtéríti a síbérlet árát (egy bizonyos összeghatárig)

Milyen utazásokhoz érdemes megkötni?

 • Síeléshez, snowboardozáshoz, szánkózáshoz
 • Külföldi amatőr sporteseményekhez, sporttáborokhoz
 • Európai vagy Európán kívüli sífutáshoz, síutakhoz
 • Gyakorlatilag bármilyen téli szabadidős tevékenységhez
 • Akár egy napra is

Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy külföldön milyen gyógyíttatási költségekkel találkozhatunk, melyeket, ha rendelkezünk utasbiztosítással (ez esetben síbiztosítással), nem nekünk kell kifizetni.

Tavalyi gyógyítási díjadatok szerint például Ausztriában egy felkartörés ellátása kb. 50.000 forintba, Franciaországban már 130-150.000 forintba került. Azonnali műtét pedig mindkét országban több millióra rúghat. Egy-egy átlagos hétvégén 2-3 helikopteres és 6-7 szános mentést igénylő baleset következik be egy-egy kedveltebb síterepen.

A hegyi mentés sem olcsó: Ausztriában 200 euró, Franciaországban 400-500 euró, míg a helikopteres mentés mindkét országban 2-4.000 euró. A hazaszállítás költségei is borsosak: Ausztriában 120-150 ezer forintra, Franciaországban 500-600 ezer forintra rúgnak, míg a repülőgépen fekve szállítás díja akár 1,5-2 millió forint is lehet.

Nem érdemes, nem szabad tehát a biztonságon spórolni! Kösse meg Mondial Assistance Őrangyal utasbiztosítás téli sportokhoz fedezetét, már most!

Azért, hogy az Ön számára még vonzóbbá tegyük utasbiztosításainkat,a Mondial Assistance Őrangyal utasbiztosításának fedezeteit a síelés, a snowboardozás rajongóira is gondolva terveztük meg.

Kellemes síelést és snowboardozást Mindenkinek! 

Amennyiben kérdései lennének az utasbiztosítással kapcsolatosan, nézze meg a Gyakori kérdések oldalunkat.

A Mondial Assistance Őrangyal utasbiztosítás síbaleset esetén is őrangyalunk lehet. Megfelelő szolgáltatásokat és ahhoz tartozó magas fedezeteket tartalmaz.

*575 Ft-tól: A díj megállapításakor az ügyfelek által jellemzően igénybe vett, 8 napos európai utazás, egy napra és egy főre érvényes napidíját vettük alapul.

Elérhetőség
+36 23 507 416
Őrangyal utasbiztosítás
téli sportokhozDÍJSZÁMÍTÁS
Autó-motor asszisztencia
őrangyal utasbiztosítások mellé

DÍJSZÁMÍTÁS
Őrangyal útlemondási
biztosítás (20% önrésszel vagy önrész nélkül)
 

DÍJSZÁMÍTÁS
Segítségnyújtás  
Útlemondási védelem   - -
Utazás megszakítás   -
Autó-motor asszisztencia   - -
Egészségügyi védelem   - -
Poggyászbiztosítás   - -
Balesetbiztosítás   - -
Extra költségek visszaútra   - -
Terrorcselekmények   - -
Az utazás késői megkezdése   - -
Utazás megismétlése   - -
Felelősségbiztosítás   - -
Télisport biztosítás   - -
Jogi segítség és tolmácsköltségek külföldön   - -
Home-asszisztencia   - -
Kötvénykötési információ
Biztosított személy(ek)   Egy kötvényben maximum 50 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól. Egy kötvényben maximum 9 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól. Egy kötvényben maximum 7 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól.
Utasbiztosítás érvényességi területe  

Világszerte: a kalkuláció során megadott úticél(ok), (beleértve USA-t és Kanadát attól függően, hogy azok ki lettek-e választva vagy sem), vagy

Európa: a kalkuláció során megadott úticél(ok): az összes földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos ország (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Kanári-szigetek, Madeira,Törökország egész területe és a teljes Oroszországi Föderáció stb, de kivéve Grönland, Palesztina és Jordánia)

Figyelem! A biztosítás nem érvényes a Külügyminisztérium által utazási célra nem javasolt I. kategóriába tartozó országokban, térségekben.

Európa: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) amelyek azonban csak a földrajzi értelemben vett európai országokat lehetnek.

Világszerte: a kalkuláció során megadott úticél(ok), (beleértve USA-t és Kanadát attól függően, hogy azok ki lettek-e választva vagy sem), vagy

Európa: a kalkuláció során megadott úticél(ok): az összes földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos ország (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Kanári-szigetek, Madeira,Törökország egész területe és a teljes Oroszországi Föderáció stb, de kivéve Grönland, Palesztina és Jordánia)

Figyelem! A biztosítás nem érvényes a Külügyminisztérium által utazási célra nem javasolt I. kategóriába tartozó országokban, térségekben.

Biztosított életkora   Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort. Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort. Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort.
Biztosított járművek   - Maximum 10 vagy eltérő díjért 15 éves, 9 férőhelyes gépjárművek -
Biztosításkötés időpontja   Legkésőbb 31 nappal az utazás megkezdése előtt. Az utazás megkezdése előtti 31 napon belüli biztosításkötés kizárólag az utazás lefoglalásának napján lehetséges. Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt. Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt.
Utasbiztosítás időtartama   Maximum 365 nap Maximum 31 nap Maximum 365 nap
Utasbiztosítás kezdete   A megkötött útlemondási biztosítást követő naptól. Későbbi megkötés esetén csak olyan események biztosítottak, amelyek a megkötéstől számított 10. naptól következnek be. Amennyiben a biztosítás megkötésére kevesebb, mint 31 nappal az utazás megkezdése előtt kerül sor, úgy az útlemondási védelem csak akkor adott, amennyiben a biztosítás megkötésére és az utazás lefoglalására egyszerre kerül sor. 30 nappal az utazás megkezdése előtt útlemondási védelmet nyújtó biztosítás utólag már nem köthető meg. Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik.
Utasbiztosítás vége   Biztosítási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. Biztositási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. Útlemondási védelem a biztosított utazás indulási dátumáig érvényes. 
Fizetési mód   Bank-, és hitelkártya Bank-, és hitelkártya Bank-, és hitelkártya
© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.