Aludj, ahol éred, „élő szálloda”, pedálozz, ha TV-t akarsz nézni

Antwerpen, Belgium; Észak-Portugália; Hampshire, Anglia

A luxus utazási piacon egyre többen keresik a környezetbarát, fenntartható üdülési lehetőségeket. A turisztikai szolgáltatók pedig örömmel rukkolnak elő újabb és újabb őkoturisztikai lehetőségekkel.

Ezzel pedig mindenki csak nyerhet, hiszem még a legkörnyezettudatosabb fogyasztók sem fognak felhagyni az utazással. Ugyanakkor lelkiismeretük megynyugtatására – is - egyre tudatosabban keresik a környezetbarát üdülési lehetőségeket, s ezért hajlandóak mélyen pénztárcájukba is nyúlni. A luxus utazási márkáknak pedig ez újabb ösztönző a mind erőteljesebb környezettudatos felelősségvállalásra

A 2013 januárjában megnyílt Sleeping Around (Aludj, ahol éred) egy ideiglenes szálló, melyet Antwerpen környékén folyamatosan másutt állítanak fel. Egyszerű konténereket alakítottak át szállodai térré, a szobákat pedig fenntartható forrásból származó anyagokból rendezték be. A vendégek csak foglalásuk megerősítése után tudják meg hol fognak éjszakázni, amikor is GPS-en keresztül kapják meg az információt arról, hogyan jutnak el szállásukra.

A Sleeping Around egy egyedülálló „felbukkanó szálloda”. A „felbukkanó” kifejezés többet jelent az egyszerű „megjelenésnél”. Itt exkluzivitást, rugalmasságot, és innovációt jelent. Egyedülálló élményt a meglepetés erejével. A kiskereskedelem már sikeresen él vele, de szállodák még sohasem használták e koncepciót széles körben. Legalábbis eddig.

További információ: Sleepingaround.eu

Az észak-portugáliai Eco-Resort Pedras Salgadas park és spa üdülőhely egy kabincsoport melyet úgy úgy építettek meg, hogy tökéletesen illeszkedjék a kabinokat körülvevő természetbe. A kabinokat a fák közti szabad terek eltérő nagyságának figyelembe vételével állították fel, melyet az ablakok elhelyezése is tükröz. A tervezők szerint a kabinokat szándékosan úgy építették, hogy „a helyi környezetre minimális hatással” legyenek, így hangsúlyozandó a vendégekt és a park egymásra hatását.

További információ: Pedras Salgadas

Az angliai Hampshire-ben elhelyezkedő ötcsillagos Cottage Lodge bed and breakfast szállás 2012-ben  nyitotta meg „Standing Hat” („Álló Kalap”) elnevezésű termét, ahol a vendégeknek, ha televíziót akarnak nézni, akkor ehhez saját magunak kell pedálozással villanyáramot generálniuk.  A Cottage Lodge ökoberendezései közt találunk bambusz padlót illetve fatüzelésű kályhát is. A üdülőhelyi szállást környezettudatosan, a fenntarthatóság követelményeinek figyelebe vételével építették, s a napelem energiával működő „Standing Hat” termet a környező vidékről származó Douglas fenyőből építették. A szálással járó hagyományos, angol meleg reggelit helyileg termelt, előállított hozzávalókból készítik.

További információ: Cottage Lodge

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.