Nyárutói kiruccanás: Garda-tó és Gardaland

Számtalan látnivaló, gyönyörű tájak és megszámlálhatatlan programlehetőség várja azokat, akik néhány napot eltöltenek a Garda-tónál. Kevés olyan hely van, ahol a mediterráni hangulat találkozik a hegyvidéki érzéssel. Ahol a pálmafák, olajfák és ciprusfák váltják egymást épp úgy, mint ahogy a tó partját sorra követik egymást a kis hangulatos városok.

Észak-olasz tó-, és hegyvidék, elragadó táj, csodálatos kultúra, vizisport paradicsom, kirándulási, trekking lehetőségek garmadája, világhíres vidámpark: szórakozás, kikapcsolódás és művelődés ellenállhatatlan elegye felnőttnek és gyermeknek. Akár nyaralásra, akár néhány napos kiruccanásra, akár az idei augusztus 20-i ünnepi hosszú hétvégére!

Páratlanul szép panorámájával a Garda-tó a jellegzetes észak-olasz tóvidék egyik gyöngszeme  Veneto, Lombardia és Trentino-Alto-Adige tartományok találkozásánál. Az ország legnagyobb és legnépszerűbb tava. Kitűnő fekvésének köszönheti szinte egész évben kellemes éghajlatát. Népszerű fürdőhelyei: Sirmione, Garda, Peschiera del Garda, Desenzano del Garda, Lazise, Riva del Garda. Szörfösek kedvelt  helye Garda-tó északi részén: Malcesine és Torbole.

A Garda-tó és környéke a szórakozás központja is: Gardaland, Olaszország legnagyobb vidámparkja kicsiknek és nagyoknak például a világ top 10 gyermekattrakciójának egyike, egy óriási vidámpark és szórakoztató komplexum a Garda-tó déli csücskében. Hozzá tartozik, de külön egységként üzemel a Gardaland Sea Life, egy közepes méretű akvárium.

Sokan azonban a Garda-tavat csak a Gardaland vidámparkkal és talán még Sirmionéval tudják összekötni, pedig számtalan más csodás várost és látnivalót is tartogat számunkra.

Riva del Garda, a második legnagyobb városa a tónak, ahol az építészeti látnivalók mellett kiváló strandolási lehetőség biztosított a családosok részére a viszonylag lassan mélyülő kavicsos és füves partszakasszal. Árnyékban is bővelkedik a sok fának köszönhetően.

Egy látványos autóúton juthatunk el Limone sul Garda városába is, ahol hosszú tóparti sétányon időzhetünk, vagy akár az olasz építészetre jellemző kis szűk, macskaköves utcákon sétálgatva csodálhatjuk meg a régi kőházakat is.

Természetesen még több hangulatos városba is ellátogathatunk a Garda-tó mentén, ha 1-2 napnál több időnk van. Milánóba repülővel, és onnan pedig autót bérelve a legpraktikusabb körbe utazni a Garda-tavat, de aki saját autóval indulna felfedezésre, arra 8 órás autózás vár Szlovénián keresztül.

Tudatos és jól felkészült utazóként mindenki tudja, hogy európai utazásokhoz is szükséges utasbiztosítás megkötése, melyet a nap 24 órájában weboldalunkon 2 perc alatt megköthet. Ajánljuk az Őrangyal és Őrangyal mini termékünket illetve Autó-motor asszisztenciánkat.

Kellemes utazást kívánunk!

Forrás és további információ:

Fotó: Getty Images

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.