Ha nem Egyiptomba akkor ...

Miért vágyott Egyiptomba? Ha e kérdésre tudja a választ, akkor összeállításunkkal szeretnénk ötletekkel szolgálni arra, hogy mely országok jöhetnek szóba Egyiptom helyett!

Lazítani szeretne paradicsomi környezetben?

Javasolt új úticélok: Jordánia: Akaba, (más írásmódban Aqaba)a Vörös-tenger partján. Innen könnyen elérhető Petra a rózsaszín város a Nabateusok régi fővárosa. A Holt-tengerben való fürdőzés pedig életreszóló élmény, hiszen oly nagy a sótartalma, hogy csak lebegni tudunk rajta, elsüllyedni nem. A Vörös-tenger partján fekvő Aqaba üdülőváros egész évben kellemes klímájával vozza vendégeit. A Holt tenger-partján lévő szállodákban egész nap élvezhetjük a Holt-tenger gyógyhatású vizét, ami hatásos a különböző bőrbetegségek kezelésére.

Egyiptomot népszerűsége részben abban rejlik, hogy a gyönyörű tengerpart kényelmes szállodáiban tökéletes a pihenés,  jókat lehet enni-inni, s a helybéliek igen vendégszeretőek. A Zöld-foki szigetek úgyszintén kínálja mindezt: kellemes szállodákat, jóízű helyi étkeket, figyelmes kiszolgálást egyaránt. Ráadásul a  Zöld-foki szigeteket – egyenlőre - még nem árasztották el tömegével a turisták. Az időjárás az Egyiptoméhoz hasonló: nappal 24-25 fok januárban, estére sem hűl le a levegő 1-2 foknál többel. Ehhez jön még a tengerparton sok helyütt vakítóan fehér homok -  mindez pedig az Egyiptoméhoz hasonló, bár valamivel magasabb árakon.

Kedvezőbb áron utazna?

Javasolt új úticél: Tunézia. Kitűnő ár-érték arányt kínál, a színvonalas szállodákat, all inclusive ellátást figyelembe véve. Tunézia, a „fátylak országa”, Magyarországtól alig 2 órányi utazás, de mégis egy távoli, különös világban, Afrika földjén fekszik. Itt nyújtózik a Szahara végtelen homoktengere, amelyből csak az itt-ott felsejlő romok, Hammamet vagy Sousse medinái vagy Sidi Bou Said mór óvárosa idézik a rendkívüli történelmet.Karthago egykor hatalmas birodalom központja volt, ma az európaiak kedvelt kirándulóhelye. Tunézia nyugati színvonalú szállodái, kitűnő konyhája, finomhomokos tengerpartja, s a szinte mindenütt kristálytiszta tenger garantálják maradéktalan feltöltődésünket.

Csodálatos szállodában és fantasztikus tengerparton pihenne 1-2 hetet? Javasolt új úticél: Törökország. Egyiptomnál némileg drágább, ám szállodáinak színvonala is magasabb. A törökországi szállodák újabbak  is és mesés szolgáltatásokkal várják vendégeiket. A fakultatív kirándulások is izgalmasak: lehet raftingolni, bebarangolhatunk több helyi várost, felfedezhetjük Pamukkálét.

Búvárkodni, szörfözni készül?

Javasolt új úticélok: Zöld-foki szigetek vagy Málta. Egyiptomot sokan nem csak a tökéletes pihenési lehetőség miatt szeretik. Hab a tortára,  hogy a tenger a merülés szempontjából is gyönyörű. Ám a Zöld-foki szigetek is kitűnő lehetőségekkel csalogatnak -  ugyanerre.  A nyugodt, tengerparti pihenésnél már ajánlottuk, azonban a búvárkodásnál és a szörfözésnél is leginkább a Zöld-foki szigeteket tudjuk ajánlani. A víz 22-25 fokos ilyenkor, tehát még bőven elviselhető. Búvárkodás közben számtalan izgalmas barlangot fedezhetünk fel, és teknősökkel, delfinekkel, különösen szerencsés esetben pedig akár bálnával is találkozhatunk. Az érdekes merülőhelyek a parttól távolabb helyezkednek el, így hajós merülésekre számítsunk.  Szörfözni és kite-ozni is érdemes a Zöld-foki szigetekre mennünk, mert a szél decembertől május végéig a legerősebb, és akár 6 méretes hullámokon is száguldhatunk egy-egy jobb napon. Málta az egyik legizgalmasabb sziget, ahová utazhatunk. A lovagok szigetét néhány éve megválasztották a világ legjobb időjárású szigetének, a tengerpart csodálatos, rengeteg a látnivaló a szigeten. A búvárkodás szerelmeseinek pedig érdemes tudniuk, hogy itt a barlangi merülések életre szóló élménnyel kecsegtetnek.

Kulturális élményre vágyik?

Javasolt új úticélok: Török körutazás, Római városlátogatás vagy Jordán-izraeli körutazás Úgy gondolja, hogy a gízai piramisokat, a Mózes-hegyet, Luxort vagy a nílusi hajókázást lehetetlen felülmúlni egy nyaralás alatt? Egyiptom közel öt évezredre visszatekintő történelme mindíg sokakat vonz. Amennyiben hasonló élményre vágyunk, válasszuk a rendkívül kedvező árú török körutazást, egy hosszú hétvégés római városlátogatást vagy egy igazán gazdag, bibliai tájakat felfedező jordán-izraeli körutazást. Egyiptom földje, a Sínai-félsziget és talán legnevezetesebb pontként a Mózes-hegy turisták százezreit vonzza Egyiptomba pusztán azért, mert ezek a tájak szerepelnek a Bibliában. Ha mi továbbra is ilyen, lelki tartalommal megtöltött utazásra vágyunk, akkor ajánljuk a jordán-izraeli körutazást, ahol többek között Jeruzsálemet és Betlehemet fedezhetjük fel - ráadásul igen kedvező áron, valóban egész életre szóló élményeket szerezve.

Forrás és további információ:

Fotó: Getty Images

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Éves utasbiztosítás


Minőségi utasbiztosítás útlemondási védelemmel gyakran utazóknak, üzletembereknek - egyetlen foglalással egy évig biztonságban utazhat!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.