Utasbiztosítás űrutasoknak? – Már nem a jövő zenéje!

Az Allianz Global Assistance (AGA) nemzetközi cégcsoport tavaly novemberben egyedülálló partnerségi megállapodást írt alá az International Space Transport Association-nel a közeljövőben óhatatlanul növekedésnek induló űrturisztika, illetve  kereskedelmi űrrepülés biztosítási igényeire való felkészülés jegyében. A két partner abban állapodott meg, hogy az űrrepülés előtt, alatt és után végigkisérik utasaikat, hogy biztosítsák számukra a különleges galaktikai élményeket, s hogy a Földön hátramaradt családjaik is űgy érezhessék, hogy szeretteik a lehető legbiztonságosabb és legnyugodtabb körülmények között utaznak.

Ez a legelső alkalom, hogy az űripar biztosítási igényt fogalmazott meg űrturisztikai és űrkereskedelmi missziókra. A biztosítótársaságok és az űripar eddig még sohasem kötött kölcsönös megállapodást a szuborbitális űrutazások biztosítására. 

Az ISTA célja, hogy összekapcsolja az űripart és annak felhasználóit. Soha korábban nem volt lehetőség arra, hogy az űrutazók illetve az űrjáratokat indító cégek egyaránt biztosítást köthessenek.

A Virgin Galactic első kereskedelmi űrrepülése 1-2 éven belül várható. Időközben az AGA űrrepülő légitársaságokkal, űrkutatókkal, utazási irodákkal, űrutazókkal, valamint fogyasztói csoportokkal is felveszi a kapcsolatot.

Az Allianz Global Assistance jelenleg teljes körű utasbiztosítás fejlesztésén dolgozik együtt az ISTA-val, mely űrturisták, űrkutatók és az űrjáratokat indító cégek (például a Virgin Galactic, Xcor és SpaceLinq) számára nyújtana utasbiztosítási fedezetet és orvosi asszisztencia megoldásokat, valamint szakértői tanácsadást, és személyi szolgáltatásokat az űrutazók számára. Az űrturizmusra mint potenciális új piacra tekintve, az AGA készen áll a “nagy ugrásra”, a jövő űrutas közönsége biztosítási szükségleteinek mielőbbi kiszolgálására.

Forrás és további információ:

Utasbiztosítások külföldi utazáshoz


Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.