Velencei Redentore Fesztivál

2011. július 16-17.

A Redentore egy hihetetlenül népszerű fesztivál, amely a velencei ünnepi hagyományokhoz híven a szent és a profán különleges elegye. A Redentore Fesztivál a velenceiek egyik legbecsesebb ünnepe: kegyeletes és örömteli emlékezés minden év július harmadik szombatján az 1575-ös pestisjávány – Velence történelmének egyik legpusztítóbb járványa - elmúlásának évfordulójára.

A nyaralási csúcsszezonban a HírAngyal igyekszik olyan Magyarországhoz viszonylag közeli érdekes eseményekről, élménylehetőségekről is tudósítani, amelyekre akár nyaralóhelyünkről átrándulhatunk, de egy hosszú hétvégére vagy néhány napra akár még Magyarországról is leruccanhatunk.

A Redentore Velence egyik legfontosabb fesztiválja – vallási körmenet, gigantikus tűzijáték és elbűvölő gondola futam teszi igazán felejthetetlenné. A fesztivál különleges templomi rendezvényeket, regattákat, színes felvonulásokat, valamint zenei előadásokat és egy látványos tűzijátékot is kínál.

A Rendentore Fesztivál azért különösen népszerű a velenceiek körében mivel egy vallásos témát ötvöz egy, a látogatók ezreit vonzó látványos ünnepléssel. Szombat este a Szent Márk-medence ad otthont egy szédületes tüzijátéknak, amely színek és árnyak színpompás kavalkádjával borítja fényárba a város kupoláit és tornyait. A többévszázados hagyományhoz híven alkonyatkor léggömbökkel és színes lampionokkal feldíszített kis hajók, bárkák és tutajok sokasága özönli el a Szent Márk-öblöt és a Giudeccacsatornát.

Majd egymás mellett lehorgonyoznak és mindenki hozzálát a hagyományos velencei speciali tásokból álló pazar vacsora élvezetes elfogyasztásához, miközben a 11.30-kor kezdődő és jócskán éjfél után véget érő tűzijátékra várakoznak.

A Redentore Fesztivál hagyománya 1577-ig nyúlik vissza. Ekkor ünnepelték meg először, hogy Velencében véget ért a rettenetes pestisjárvány. Az Il Redentoré-t, a Megváltás templomát, mely Andrea Palladio észak-itáliai építész nevéhez fűződik Velence szintén hálából építtette. A Giudecca-szigeten épült templomot a fesztivál alatt a zarándokok ma is felkereshetik egy megkapó 330 méteres ponton-hídon át megközelítve.

A „Redentore” ünneplésekhez ünnepélyes vallási és körmenet is tartozik. Az ünnepi hétvége számos, a „Voga alla Veneta”evezős szezon részeként szervezett gondola versennyel ér véget.

További információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.