Hurrá, nyaralunk! 10 tipp a családi vakáció túléléséhez

Egy jól sikerült közös családi nyaralás csodálatos emlékekkel ajándékozhat meg bennünket. Kiszakadni mindennapi életünkből, különleges tájakat bejárni, a közös kalandozás örömét kóstolgatni életreszóló élmény lehet. A kérdés az, hogy túléljük-e? Tíz hasznos túlélő tippünk segíthet.

A családi nyaralás vidám és szórakoztató – a tévében és a mozivásznon. Ám a gyerekekkel való utazás kimenetele kétesélyes: lehet mennyei és lehet pokoli. A közös családi vakáció nem magától lesz sikeres, gondos előkészítést és tervezést igényel. Akár több hetes útra indul, akár csak egy hosszú hétvégére, az alábbi tippek segíthetnek Önöknek abban, hogy hőn várt nyári családi együttlét öröm és ne üröm legyen.

1. Vonjuk be gyermekeinket a nyaralás megtervezésébe, az uticélunk kiválasztásába. Kérdezgesük őket arról, hogy mit is szeretnének a nyaralástól kapni. Vonjuk be őket az előkészületek valamennyi részletébe, így az utazás közös kalanddá válik és mindenki tudni fogja, hogy minek örülhet majd és hogy mire számíthat.

2. Tartsuk magunkat a családi nyaralás tervezett költségvetéséhez. Az utazási büdzsé összállítása alapos előkészítést igényel. Ha teljesen kiszámítható költségvetést szeretnénk, lehet, hogy érdemesebb nyaraláskor az all inclusive ellátási formát választanunk. Így előre befizethetjük a teljes összeget és nem kell aggódnunk váratlan kiadások miatt. A gyermekes családoknak kifejezetten előnyős a korlátlan étel-italfogyasztást tartalmazó all inclusive ellátás. Nyaraláskor a gyerekek egész nap éhesek és a nyári melegban állandóan inni kérnek. Mielőtt döntenénk, fontos megtudnunk, hogy az adott all inclusive ajánlat konkrétan mit tartalmaz, hogy pontosan mire terjed ki és mire nem. Az internet segítségével a nyaralóhelyünkön belüli közlekedés, illetve az esetleges környékbeli utazások költségét (busz, vonat, komp, taxi, bicikli-, és autókölcsönzés, stb.) előre meg tudjuk becsülni, aszerint tervezgetni.

3. Indulás előtt teljeskörűen tájékozódjunk. Még a nyaralás megkezdése előtt igyekezzünk minél több információt beszerezni a kiválasztott utazásról, illetve uticélról, a szálláshely felszereltségéről, gyermekeknek szóló programkínálatáról és szolgáltatásokról, ezek árairól.

4. Fontos a gazdag programkínálat. Érdemes olyan nyaralóhelyet kiválasztanunk, ahol minden korosztály számára kínálnak megfelelő kultúrális, sportolási és szórakozási lehetőségeket. Fontos, hogy gyermekeink biztonságos környezetben önállóan is hódolhassanak kedvelt időtöltéseiknek.

5. A gyerekeknek játszótárs is kell. Ha gyermekünk szégyenlős, netán visszahúzódó, segítsünk neki más nyaraló gyerekkel összebarátkozni. Mi sem könnyebb ennél: barátkozzunk mi a hasonló korú gyermekek szüleivel. Egy régi hobbi űzése vagy belekóstolás egy újba nagyszerű lehetőség az ismerkedésre, barátok szerzésére.

6. Vigyünk magunkkal néhány kedves otthoni játékot. A kisebbeket néha felzaklatja az idegen környezet. Néhány megszokott otthoni tárgy, például takaró vagy puha játék megnyugtathatja őket. Nyaralás alatt is érdemes ragaszkodnunk a gyerekek megszokott étkezési, fürdetési, esti lefekvési szokásaihoz és időpontjához. Ezek felborítása könnyen oda vezethet, hogy kialvatlan, morcos csemeték hadakoznak mérges és fáradt szüleikkel. Jó ha kéznél van néhány könyv és játék a nap izgalmainak levezetésére.

7. Legyenek reális elvárásaink. Ne cipeljük magunkkal a gyerekeket olyan programokra, melyek nem érdeklik őket. És legyenek reális elvárásaink gyermekeink viselkedésével kapcsolatban. Minden bizonnyal izgatottak lesznek, zajongani fognak, elszalad majd velük a szekér. Fontos, hogy ne gabalyodjunk vitába párunkkal a gyerekek fegyelmezésével kapcsolatban. Nyaraláskor ezt tanácsos ráhagyni arra a szülőre, aki általában előírja és betartatja a szabályokat.

8. A felnőtteknek is szükségük van kikapcsolódásra. Legyen kéznél elegendő játék és eszköz a gyerekek szórakoztatására, figyelmük, aktivitási igényük lekötésére. A gyerekeket akkor is le kell kötni amikor a felnőttek lazítanak. A könyvek, magazinok, játékok és társasjátékok megfelelő mennyiségben legyenek kéznél. A kézben tartható számítógépes játékok pedig a gyermekek számára unalmas hosszabb utazások esetében is kitűnő szolgálatot tesznek.

9. Még indulás előtt osszuk szét a családi feladatokat. Ez különösen fontos ha az önellátó nyaralási forma mellett döntünk. Döntsük el, hogy mikor ki főz, takarít, mos, tereget, vagy csomagol piknikebédet. Készítsünk feladat és időbeosztást a nyaralás teljes időtartamára és lehetőleg tervezzünk úgy, hogy ne kelljen mindig főznünk.

10. Ne ringassuk magunkat a családi nyaralási idill illúziójába. Törekedjünk inkább az egyszerűségre, próbáljunk türelmesek lenni, és ne feledjük Murphy törvényét a gyerekekkel együtt való utazásról: bármi, ami megtörténhet, az meg is történik. Várjuk csak ki.

További információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy ön maga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Utasbiztosítások családi utazáshoz


Minőségi családi utasbiztosítások teljsekörű védelemmel, akár útlemondási védelemmel vagy autó-asszisztenciával egy nyugodt családi nyaraláshoz - utazáshoz

Családi utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.