Téli feltöltődés: Az eltűnt napfény nyomában

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak – ám számtalan izgalmas lehetőség kinálkozik a téli kikapcsolódásra is. Akár egy trópusi tengerparton lustálkodva, akár javíthatatlan világvándorként mártóznánk meg a nap melengető sugaraiban, a télből a nyárba utazni páratlan élmény. Kétségkívül nem olcsó mulatság, de óriási a téli utazási piac is és igen széles árskálán mozog.

Kuba

Kubát látni kell mert Kuba gyönyörű. A Mexikói-öböl egyik gyöngyszeme tele pompás kisvárosokkal és gyönyörű természeti látnivalókkal. Csodás fehér homokos tengerparttal, azúrkék lagunákkal és varázslatos hegyekkel. De Kuba ennél jóval több is, hiszen egy egészen különleges keveréke a történelemnek, természeti és politikai egzotikumnak. A sokszínű Kubában mindenki talál kedvére valót - a mojito-tól az ötvenes éveket idéző öreg, de még működőképes amerikai Buickokon át a pszichedelikus Che Guevara falfestményekig. A januártól májusig tartó időszak a legideálisabb idő egy kubai látogatásra. Az idő ilyenkor meleg, viszont nincsen hurrikán-veszély.

Dominkai Köztársaság

A Karib-tenger egy másik gyönyszeme a Kolombusz Kristof által felfedezett gyönyörü sziget, a Dominikai Köztársaság. Az egyik oldalon a Karib-tenger, a másikon az Atlanti óceán valószínűtlenűl kék, átlátszó víze. Az ország gyönyörû, pálmafák, vakítóan fehér homok, meleg, a parton pazar üdülőtelepek, éttermekkel, a medencék körül bárokkal, nagyszerű programokkal. Felejthetetlen kikapcsolódási lehetőségek garmadája a fagyos európai tél kellős közepén. De még izgalmasabbak a dominikai falvak városok, emberek. Az emberek kedvesek, de szegények. Vásárláskor érdemes alkudozni. Az árak magyar viszonylatban olcsóbbak, vagy hasonlóak.

Florida

Kubából csak egy ugrás Florida, az amerikai „Napfény Állam”, s ezen belül is Miami, történelmi okokból a kubai kultúra egyik amerikai fellegvára. Mexikótól északra a leglatinabb városként tartják számon. Miami tehát több mint South Beach, a nemzetközi viszonylatban is az egyik legfelkapottabb floridai tengerparti üdülőhely. Igazi multikulti város: a kubai emigránsok mellett Karib-tengeri bevándorlók, zsidó Holokauszttúlélők és gyermekeik, felkapott meleg szórakozóhelyek sokasága, a South Beach-i hírességek feltűnő jelenléte, az art deco határozottan markáns karaktert kölcsönöznek e kozmopolita városnak. A Harmadik Világ szegénysége és az amerikai kapitalizmus grandiózus szellemisége az éles kontrasztok világává is teszik a világ egyik legnépszerűbb turista célpontját.

Florida egésze turistaparadicsom. Ez az Egyesült Államok délkeleti részén található félsziget oly hosszan nyúlik deli irányba, hogy majdnem eléri a trópusokat. Ennek köszönhetően egész évben gyönyörű, napsütéses meleg, olykor forró idő van, s a telet is ki lehet bírni egy pulóverben. Nem meglepő tehát, hogy turisták – és bevándorlók – ezrei özönlenek évente a Napfény Államába. Miami, Orlando, St. Petersburg, Disney World, Universal Studios, Sea World, mind-mind hamisítatlan amerikai élményt nyújtanak, akárcsak egy hollywoodi filmben találnánk magunkat

Thaiföld

Álomnyaralás a Mosoly Földjén, ma már magyarok számára is megfizethető áron! Bangkoktól Phuketig, Thaiföld a luxus kategóriától a „fapadosig” minden árkategóriában csábító kinálattal csalogatja különösen a zordon téli hidegből elmenkülni vágyókat. Thaiföld nemcsak természeti látványosságairól, tengerparti üdülőhelyeiről, építészetéről, különleges ételeiről, mosolygós helybeliekről és nagyszerű vásárlási lehetőségeiról ismert, de vendéglátóként szivélyességéről is világhíres.

Laosz

Laosz, a megfizethető és felfedezetlen ország. Az Egymillió Elefánt orszagaként is ismert Laosz egyenlőre még szerényen búvik meg a nála jóval nagyobb és ismert országok – Kína, Vietnám, Thaiföld és Kambodzsa – árnyékában. Az egykori hatszáz éves királyságot elsöprő 1975-ös laoszi forradalom nyomán a világra csak az utóbbi években nyitó országot egyre több Ázsiába tartó kiváncsi látogató keresi fel. A felszinen láthatóan nem sok változott: Laosz továbbra is mezőgazdaságból élő ország. Lao a hivatalos nyelv, de a városokban sokan értenek angolul. A hétszázéves Luang Prabangot például már számosan „Dél-Kelet Ázsia Shangri-Lájaként” emlegetik. Ám felfedezésre vár még Laosz déli része is, jelenlegi fővárosát, Vientianét is ideértve. Egy laoszi látogatást érdemes egy kambodzsai, thaiföldi vagy vietnámi utazással is kombinálni.

Mauritius

Mauritius egy lenyűgöző, egy egész világot önmagába foglaló egzotikus, vulkáni eredetű trópusi sziget Afrika keleti partjától mintegy háromezer kilométerre, Madagaszkár mellett. Az „Ezüst föld” illetve a „Hattyúk szigete” a trópusi luxus és fényűzés képeit idézi fel. Mauritius a híres kobalt-kék tengeren, szikrázóan fehér homokos strandokon és a luxus szállodákon túl is számos érdekességet is kínál. A kultúrálisan sokszínű ország tele van történelmi nevezetességekkel, különleges gazdag növény-, és állatvilággal büszkélkedhet, s szinte korlátlan program lehetőségekkel várja az idelátogatókat. De varázserejének egyik titka az lehet, hogy a barátságos és szívélyes helybéliek szeretettel fogadják az idegen vándort. A sziget fővárosa, Port Louis még ma is az Indiai-óceán kapujának számít.

Bahrain, Katar, Emirátusok, Omán

Az Arab-öböl térség államairól (Bahrain - Katar - Emirátusok – Omán) óhatatlanul e képzetek villanhatnak tudatunkba: kék öböl, sárga sivatag, fekete arany, tenger, napfény és pénz. Az arab világ misztériuma már évszázadok óta csalogatja a nyugati országok kíváncsi utazóit. Hegyek, csodálatos tengerpartok, sivatagok, oázisok, felhőkarcolók, hétcsillagos szállódák, teveversenyek, beduin piacok és még sok minden más arab „egzotikum“ fogadja az erre éhes látogatót. A térség világszinvonalú – és méregdrága – szállodái – jól ismertek, ám a vékonypénztárcájú turista számára is bőven akadnak megfizethető utazási lehetőségek, például ha a csomagtúrás – körutazást - utazást választjuk.

További információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Útlemondási biztosítások


Optimális védelem előre nem várt eseményekre az utazás előtt vagy alatt. Online köthető, utasbiztosítással vagy anélkül.

Útlemondási biztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.